TOP ideje za poklon za Božić

Božić je jedan od najveselijih praznika koji slave hrišćani širom sveta. Bilo da ga slavite 25. decembra ili 7. januara, ovaj praznik okuplja porodicu i prijatelje čak i kada je hladno i pada sneg.

Advertisements

Štaviše, sneg je nešto čemu se svi nadamo da će ga biti u vreme Božića i Nove godine kako bi Deda Mrazovi irvasi mogli da putuju kako treba i da s lakoćom slete na krov kako bi pokloni mogli biti dostavljeni na vreme.

Božiću se raduju ljudi svih uzrasta, bilo to petogodišnje dete koje se veseli igračkama, slatkišima i odeći koji će ga čekati zapakovana pod jelkom, ili je ipak u pitanju odrasla osoba koja ne samo da se raduje poklonima, već se raduje i prazničnom raspoloženju i okupljanju čitave porodice koje se možda ne dešava više od par puta godišnje, baš za ovakve situacije.

Bilo kako bilo, ovo je praznik za koji svako ima razlog da se raduje, makar to bio slobodan dan van radnog mesta i bez školskih ili poslovnih obaveza.

Advertisements

Ko se još ne bi radovao Božiću kada sa njim povezujemo pregršt dekoracija, boja i ukrasa koji se nalaze na ulicama, u dvorištima i svim prostorijama kuća. Karakteriše ga trpeza puna raznorazne hrane, od čega svako može da pronađe ponešto bez obzira na to šta voli da jede.

Osim izobilja hrane i nezaboravnog vremena provedenog sa svojim bližnjima, jedan važan deo ovog praznika je darivanje.

Darivanje može da se shvati kao jedan način da se nekome pokaže koliko ga znamo i koliko ga volimo pa to nije problem, ali ipak može da bude i nekakav teret, kako pronaći poklon za Božić koji će se toj osobi svideti i koji će moći da koristi.

Advertisements

Bez obzira da li poklon darujete nekom detetu, bratu, sestri, roditelju, drugim članovima porodice, prijateljima ili kolegama, pronalaženje poklona može biti zastrašujuće.

Srećom po sve nas, prodavnice su u periodu pred praznike pune svakakvih predmeta koji mogu da se upotrebe kao pokloni, smaoje je pitanje kome šta pokloniti.

Svaki pojednica ima nešto što voli da radi u svoje slobodno vreme, ili se ipak time bavi i poslovno, ili jednostavno ima neku određenu želju koju možete da mu ispunite baš za ovu priliku.

Ćebe za obući je odličan poklon koji može da se daruje za Božić pogotovo zato što se tada nalazimo usred zime i hladnog vremena, pa ako poznajete osobu kojoj nikada nije dovoljno toplo i najviše voli da se pokrije ćebetom bez obzira na doba dana, onda je ovaj poklon baš savršen za vas, odnosno za osobu kojoj ga darujete.

Ovo ćebe funkcioniše tako što može da se obuče, ima rukave i zakopčava se, ali je dugačko i može da se prostre preko celog tela, i nije moguće da nekome bude hladno ispod toga.

Advertisements

Ćebe za obući se može pronaći u različitim veličinama i bojama, pa u zavisnosti od preferencija onoga kome ga kupujete, možete da se odlučite na jednobojnu ili šarenu ćebad.

Bademantil je još jedan odličan poklon za Božić koji može da se koristi ujutro, posle tuširanja ili u bilo koje doba dana kada želite da se ugrejete i nije vam do oblačenja u svečanu odeću, pogotovo ako planirate da ostanete unutra ceo dan.

Bademantili se mogu pronaći na raznim mestima i mogu biti pravljeni od raznih materijala, pa možete odabrati mekani bademantil ili onaj koji je deblji i teži, ako želite da zagreje onoga ko ga nosi.

Ako osoba kojoj ga darujete voli jednostavnost možete se odlučiti za jednobojne bademantile, ali možete pronaći i one sa cvetićima, srcima, likovima iz crtanih, filmova i serija.

Kućne papuče mogu da budu praktičan i pomalo šaljiv poklon koji možete da darujete deci, roditeljima ili prijateljima i oni će se oduševiti. Ove papuče ne moraju da budu obične, dosadne kućne papuče.

Advertisements

Preporučuje se da pronađete neke zanimljive, neuobičajene papuče koje će biti interesantne. To mogu da budu papuče u obliku šape neke životinje, u obliku jednoroga, mačke ili neke druge životinje, pa taj njihov izgled stvara zabavan karakter.

Možete da pronađete i papuče sa određenim simbolima likova iz filmova i serija, u zavisnosti od toga šta osoba kojoj darujete kućne papuče voli.

Džemper je odličan poklon za Božić koji će se svideti svakoj osobi pogotovo što se daruje usred zime koja je sezona džempera i druge tople, komforne odeće koja će omogućiti da vam nikada ne bude hladno.

Džemper koji darujete vašoj voljenoj osobi može da bude napravljen od različitih materijala pa će biti deblji ili tanji, što zavisi od toga da li ta osoba ima neke preference u vezi materijala od kojih im je napravljena odeća, a takođe i od toga šta se vama sviđa.

Možete se odlčiti za jednostavne, jednobojne džempere koji mogu da se uklope uz bilo koji deo autfita. Ako ipak ne želite jednostavan džemper, možete se odlučiti za džempere sa raznim slikama i simbolima za koje mislite da bi se svideli toj osobi.

Advertisements

Šal je pravi zimski poklon koji možete da darujete članovima porodice, prijateljima ili poznanicima. Šal je veoma koristan kada padne sneg ili se jednostavno spusti temperatura i želite da se zaštitite od hladnoće koja može biti opasna.

Bez obzira da li darujete prijatelja ili prijatlejicu ili nekog člana porodice, postoje šalevi koji će im odgovarati. Neki vole jednostavnije, jednobojne šaleve koje mogu da ukombinuju uz ono što nose, dok je drugima važnije da šal bude topao, bez obzira na boju.

Postoje i marame koje su tanje ali ipak mogu biti nečiji prvi izbor, pa razmislite o tome šta bi se svidelo osobi koju darujete za Božić.

Lava lampa je interesantan poklon koji može da služi kao dekoracija najčešće za spavaću ili dnevnu sobu, ali se može postaviti u bilo koju prostoriju. Lava lampe postoje već decenijama i uvek su privlačile pažnju svojom posebnošću.

One su interesantne i mogu se pronaći u različitim veličinama i bojama. Lava lampe mogu da sliže kao lampe mada one neće previše obasjavati prostoriju u kojoj se nalaze, tako da je njihova dekorativna vrednost mnogo veća.

Advertisements

Lampa unutar koje se tečnost pomera i liči na lavu će biti odličan poklon za vaše bližnje koji vole ovakve dekoracije u svom stanu ili kući.

3D zvezdana lampa je poklon za Božić koji može da se daruje i deci i odraslima koji vole zvezde, koji vole da leže u krevetu i da razmišljaju o mnogim stvarima koje im se dešavaju, ili pak svoje vreme provode maštajući o svojoj budućnosti ili o dalekim svetovima koje oni zamišljaju.

Ova 3D lampa sija ali ostavlja senke u obliku zvezda i drugih nebeskih tela pa će po plafonu i zidovima sobe u kojoj se nalazi ostavljeti prelep trag koji se može i pomerati.

Ako ovaj poklon namenjujete deci, u radnjama sa dečijim igračkama i opremom možete pronaći i lampe koje pored prikaza zvezda može da proizvodi zvukove i da se pomera, pa može da služi i kao uspavanka za dete.

Usb lampa je lako prenosiva i korisna sprava koju možete da priklučite na laptop ili neki drugi priključak pa može da osvetli tastaturu ili knjigu ili bilo šta drugo za šta vam je potrebno malo svetlosti.

Advertisements

Ove lampe nisu namenjene za obasjavanje većih prostora pa nije preporučljivo da ju za to koristite pošto neće imati velik učinak. Ali, ako vam je potrebno osvetljenje dok putujete ili radite nešto kako ne biste morali da uključujete sva svetla u prostoriji, ovo je odličan poklon.

Narukvica solarni sitem je poklon koji će se svideti osobi koja voli astrologiju, nebo i daleke svetove.

Na ovoj narukvici se nalaze nanizani minijaturni prikazi planeta Sunčevog sistema koji mogu da se pomeraju i okreću kako biste videli sve detalje koji se na njima nalaze.

Ako osoba za koju planirate poklon voli nakit, ovo je odličan način da darujete nešto od nakita a da to bude originalno, kreativno i interesantno, bez da košta hiljade i hiljade dinara.

Peščani sat je ukrasni poklon koji možete da darujete prijatelju ili članu porodice koji voli ovakve ukrase i koji bi želeo to da ima u svojoj sobi ili nekoj drugoj prostoriji u kući.

Advertisements

Peščani sat može da bude različitih veličina i da odbrojava određeno vreme, ali nije baš koristan ako želite da računate vreme, pa je bolji kao ukras. Možete ga koristiti ako želite da izmerite kratko vreme dok nešto radite ili odmarate.

Mistična kugla je interesantan poklon za Božić koji možete da darujete nekome ko bi voleo da „prorica budućnost“. Ova kugla je karakteristična po tome što možete da ju pitate raznorazna pitanja a ona će vam odgovoriti sa da, ne ili možda, a može sadržati i neke dodatne odgovore.

Kod nas će vam možda biti teško da pronađete ovaj poklon, ali ako ste se baš za njega odlučili i mislite da bi se svideo onome kome ste ga namenili, možete da potražite na internetu i naručite iz neke druge države.

Olovka sa notesom je poklon koji može da se daruje za različite situacije kao što su rođendani, godišnjice, pa tako i praznici u okviru Božića. Notes i hemijska olovka mogu da se pronađu u različitim prodavnicama i da budu raznih veličina pa čak i oblika.

Na notesu i olovci mogu da se nađu motivi kao što su cveće, jednorozi, grb sportskog kluba ili ipak simbol nekog filma ili serije koji osoba kojoj darujete ovaj poklon voli.

Advertisements

Ovakvi pokloni nisu preterano skupi a ipak svi vole kada dobiju neki lep notes u koji mogu da zapisuju šta god žele.

Kao što se može primetiti, postoje mnogi pokloni koje možete darovati svojim bližnjima za božićne praznike.

Gde god da se okrenete pronaćićete neki ukras ili neki motiv koji će vas podsetiti na dragu osobu kojoj tražite poklon za Božić, a vrlo često se mogu pronaći i popusti baš iz razloga što je zbog praznika velika potražnja i velika gužva.

Što pre izađite i potražite ono što vas podseća na osobu koju ste odlučili da darujete kako biste na vreme pronašli ono što vam odgovara kako biste za Božić svi bili srećni.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top