Kako odabrati savršen poklon za drugaricu: Vodič sa 50+ ideja

Pronalaženje savršenog poklona za drugaricu može biti prava mala avantura. Ukoliko želite da obradujete svoju drugaricu, ali ne znate šta da joj kupite, donosimo vam 50+ ideja koje bi vam mogle pomoći.

Advertisements

Pri odabiru poklona, bitno je razmisliti o interesovanjima i ukusu vaše drugarice, kao i o prilici za koju je poklon namenjen. Ako je u pitanju neka posebna prilika, poput rođendana ili godišnjice prijateljstva, možda biste želeli da uložite više truda i novca u pronalaženje poklona.

Jedna od stvari koju bi trebalo imati na umu je personalizacija poklona. Ukoliko je moguće, trudite se da odaberete nešto što ima neku posebnu, ličnu notu. To može biti bilo šta, od graviranja inicijala na nakitu do odabira nekog poklona koji asocira na neku zajedničku uspomenu ili interakciju.

Jedna od ključnih stvari koje bi trebalo imati na umu prilikom biranja poklona je budžet. Naravno, želimo obradovati svoju drugaricu, ali nije uvek potrebno izdvajati velike svote novca kako bi poklon bio dragocen i poseban. Postoje mnoge ideje za poklone koje su pristupačne, a opet lične i kreativne.

Advertisements

Još jedan savet koji može biti koristan jeste razmišljanje van okvira. Umesto da se fokusirate na klasične poklone poput cveća ili nakita, razmislite o nekim drugim opcijama koje bi mogle biti zanimljive i korisne. Na primer, možete razmisliti o nekom edukativnom kursu ili radionici koja se bavi nekom temom koju vaša drugarica voli, ili možda o nekom iskustvu poput zajedničkog putovanja ili posete izložbi.

U nastavku teksta donosimo vam 50+ ideja za poklon koje će vam možda pomoći da pronađete savršen poklon za svoju drugaricu. Svakako razmislite o njenim interesovanjima, potrebama i ukusu, i trudite se da pronađete nešto što će joj zaista biti dragoceno i posebno.

Personalizovana šolja – ovo je jednostavan, ali sladak poklon koji će vašoj drugarici svaki put kada popije kafu ili čaj podsetiti na vas.

Advertisements

Set za manikir – ukoliko vaša drugarica voli da se brine o svojim noktima, ovaj set za manikir će biti savršen poklon za nju.

Knjiga – ukoliko vaša drugarica voli da čita, poklonite joj knjigu koju ćete odabrati na osnovu njenog ukusa i interesovanja.

Personalizovana narukvica – ovaj poklon će biti savršen za drugaricu koja voli nakit. Narukvicu možete personalizovati njenim imenom ili inicijalima.

Kutija za nakit – ovo je praktičan poklon za drugaricu koja ima puno nakita, a ne zna gde da ga drži.

Set kozmetičkih proizvoda – poklonite joj set kozmetičkih proizvoda koji će joj pomoći da se oseća lepo i negovano.

Advertisements

Čarape – zvuči čudno, ali čarape su uvek dobar poklon, posebno ako odaberete one sa šaljivim natpisima ili interesantnim printovima.

Maskara – ukoliko vaša drugarica voli da se šminka, poklonite joj maskaru koju koristite i koja vam se sviđa.

Planer – ovo je sjajan poklon za drugaricu koja je organizovana i voli da pravi planove.

Novčanik – novčanik uvek može da bude praktičan poklon, posebno ako odaberete neki unikatan dizajn.

Personalizovana knjiga – ovo je sjajan poklon za drugaricu koja voli knjige i čitanje. Personalizovana knjiga će joj dati poseban osećaj.

Advertisements

Ukrasna vaza – ukoliko vaša drugarica voli cveće i biljke, ukrasna vaza će biti savršen poklon za nju.

Set čajeva – ovaj poklon će biti savršen za drugaricu koja voli da pije čaj i isprobava različite ukuse.

Set za kućnu spa negu – poklonite joj set za kućnu spa negu koji će joj omogućiti da se opusti i uživa u svom domu.

Zidna dekoracija – ukoliko vaša drugarica voli da uređuje svoj prostor, zidna dekoracija će joj biti savršen poklon.

Torba – torba je uvek praktičan poklon, a možete odabrati neki unikatan dizajn koji će odgovarati njenom stilu.

Advertisements

Personalizovana majica – personalizovana majica sa nekim natpisom ili porukom koja ima poseban značaj za vašu drugaricu će biti sjajan poklon.

Kutija sa slatkišima – ukoliko vaša drugarica voli slatkiše, poklonite joj kutiju sa njenim omiljenim slatkišima.

Posuđe za kuvanje – poklonite joj neko posuđe za kuvanje koje joj nedostaje u kuhinji ili koje će joj pomoći da unapredi svoje kulinarske veštine.

Saksija sa biljkom – ukoliko vaša drugarica voli cveće i biljke, poklonite joj saksiju sa nekom interesantnom biljkom koju može da neguje.

Sat – sat je uvek praktičan poklon, a možete odabrati neki unikatan dizajn koji će odgovarati njenom stilu.

Advertisements

Ukrasne sveće – ukrasne sveće će ulepšati njenu sobu ili dnevnu sobu, a posebno će biti dobar poklon za drugaricu koja voli aromaterapiju.

Ogledalo za šminkanje – ukoliko vaša drugarica voli da se šminka, poklonite joj ogledalo za šminkanje koje joj omogućava da se bolje vidi dok se šminka.

Kapa i rukavice – ukoliko živite na mestu gde su zime hladne, kapa i rukavice će biti savršen poklon za vašu drugaricu.

Set za putovanja – ukoliko vaša drugarica voli da putuje, poklonite joj set za putovanja koji će joj pomoći da se organizuje i spakuje.

Personalizovana slika – personalizovana slika sa zajedničkim fotografijama ili nekim posebnim motivom koji ima značaj za vaše prijateljstvo će biti savršen poklon.

Advertisements

Sredstva za čišćenje lica – ukoliko vaša drugarica voli da brine o svojoj koži, poklonite joj neka sredstva za čišćenje lica koja će joj pomoći da održava kožu čistom i zdravom.

Set za pisanje – poklonite joj set za pisanje koji će joj pomoći da zapiše svoje ideje, planove ili dnevnike. Možete odabrati neki lep notes ili olovke sa posebnim dizajnom.

Kreativni hobi set – ukoliko vaša drugarica voli da se bavi kreativnim hobijima, poklonite joj set sa materijalima za neku od njenih omiljenih aktivnosti kao što su pletenje, slikanje ili izrada nakita.

Parfem – Poklonite joj omiljeni parfem ili odaberite neki novi miris koji bi joj se mogao dopasti.

Umetnička slika – Ako voli umetnost, možete joj pokloniti lepu sliku ili fotografiju.

Advertisements

Biljka – Biljka će ulepšati njen prostor, a uz to ima i pozitivan uticaj na raspoloženje. Razmislite o vrsti koja joj se može svideti i koja će odgovarati njenom načinu života.

Kupka i nega tela – Poklonite joj set sa različitim proizvodima za kupanje i negu tela. Mnoge žene uživaju u ovom ritualu i ovo bi mogao biti odličan način da joj pružite malo relaksacije i pažnje.

Ogrlica – Ako voli nakit, možete joj pokloniti lepu ogrlicu koju će moći da nosi u različitim prilikama.

Dekorativni jastuk – Lep dekorativni jastuk koji odgovara njenom stilu ili enterijeru bi mogao biti lep dodatak njenom prostoru.

Album ili ram sa fotografijama – Odaberite nekoliko najdražih zajedničkih fotografija i napravite album ili ih stavite u lep ram.

Advertisements

Kuhinjski pribor – Ako voli da kuva, možete joj pokloniti neki novi kuhinjski pribor koji joj može olakšati pripremu hrane.

Kalendar – Poklonite joj kalendar sa slikama ili motivacionim citatima koji će joj svakog dana ulepšati prostor.

Set za manikir – Ako voli da se brine o noktima, možete joj pokloniti set za manikir.

Sveća – Mirišljave sveće mogu stvoriti opuštajuću atmosferu u njenom domu, a uz to izgledaju i dekorativno.

Kutija sa čokoladama – Ako voli slatkiše, poklonite joj kutiju sa omiljenim čokoladama ili keksima.

Advertisements

Interaktivna knjiga – Ako voli čitanje, možete joj pokloniti interaktivnu knjigu ili neku edukativnu knjigu koja joj može pomoći da nauči nešto novo.

Torbica – Novu torbicu može koristiti u različitim prilikama, a ujedno je i koristan poklon.

Zvučnik – Ako voli slušanje muzike, možete joj pokloniti zvučnik za telefon ili laptop.

Naočare za sunce – Ako planira putovanje na sunčano mesto, možete joj pokloniti lepe naočare za sunce.

Puzzle – Ako voli rešavanje puzzli, možete joj pokloniti neki zanimljiv dizajn.

Advertisements

Maska za telefon – Ako voli da čuva svoj telefon, možete joj pokloniti neku masku ili futrolu.

Termos – Ako voli da pije čaj ili kafu dok je van kuće, možete joj pokloniti termos.

Joga prostirka – Ako voli da praktikuje jogu, možete joj pokloniti lepu joga prostirku.

Nadam se da su vam ove ideje pomogle da pronađete savršen poklon za vašu drugaricu!

Da li je u redu dati novac drugarici umesto kupovine poklona?

Davanje novca kao poklon može biti prilično praktično rešenje u mnogim situacijama, ali ponekad se može činiti neosetljivim ili bezličnim. Kada razmišljate o tome da li da date novac drugarici umesto kupovine poklona, trebalo bi da razmotrite nekoliko faktora.

Advertisements

Prvo, razmislite o prirodi vašeg odnosa sa drugaricom i koliko vam je bliska. Ako se radi o nekom posebnom događaju, poput rođendana ili mature, davanje nečeg ličnijeg može biti primerenije. Ako se radi o nekoj manjoj prilici, kao što je izlazak na kafu ili ručak, novac može biti prikladniji izbor.

Drugo, razmislite o željama i potrebama vaše drugarice. Ako znate da joj je potreban novac za nešto specifično, ili da je ona sama izrazila želju da dobije novac, to bi mogao biti dobar izbor. Međutim, ako znate da vaša drugarica voli da dobije nešto više personalizovano ili posebno, onda bi možda trebalo da razmislite o drugim opcijama.

Takođe, važno je imati na umu da davanje novca kao poklon može biti praktično, ali može izgledati i kao da niste uložili mnogo truda ili razmišljanja. Ako se odlučite za novac, pokušajte da dodate neki lični dodir, kao što je ručno pisanje kartice ili pismo u kojem ćete objasniti zašto želite da joj date novac.

Konačno, važno je razmotriti kulturološke faktore i uverenja vaše drugarice. U nekim kulturama davanje novca kao poklon može biti vrlo uobičajeno i prihvatljivo, dok se u drugim kulturama može smatrati neukusnim.

U suštini, davanje novca kao poklon može biti dobar izbor u određenim situacijama, ali važno je da razmislite o svim faktorima pre nego što donesete odluku. Ako niste sigurni da li bi vaša drugarica radije dobila nešto personalizovano ili novac, možete joj postaviti pitanje i zajedno pronaći najbolje rešenje.

Advertisements

Šta ako nemam novca da kupim poklon drugarici?

Ako nemate novca da kupite poklon drugarici, ne brinite – postoje mnoge druge načine da pokažete da vam je stalo do nje i da je cenite. Evo nekoliko ideja:

  • Napravite joj poklon – Možda imate neke materijale kod kuće koje možete iskoristiti za izradu nečeg posebnog. Možete napraviti kolač, ukras, saksiju za biljku, ili nešto slično što biste inače kupili u prodavnici.
  • Pokažite joj pažnju – Ponekad je samo vaša prisutnost dovoljna da drugarica oseti da joj je stalo do vas. Možete joj posvetiti vreme i pažnju, poput odlaska u šetnju, igranja igara ili gledanja filma zajedno.
  • Dajte joj nešto što vam je već u vlasništvu – Ako imate neku stvar koja bi se drugarici dopala, možete joj je dati kao poklon. Ovo može biti nešto poput knjige, nakita, muzičke ploče ili slično.
  • Pošaljite joj pismo ili karticu – Ako nemate novca za kupovinu poklona, možete joj napisati pismo ili karticu u kojoj ćete joj reći koliko vam znači i zašto je važna u vašem životu.
  • Neka vaša pomoć bude poklon – Ako je drugarica u nekoj situaciji u kojoj joj je potrebna pomoć, možete joj ponuditi svoju pomoć umesto poklona. Na primer, možete joj ponuditi da joj pomognete oko čišćenja kuće ili da joj pripremite obrok.

Kada nemate novca da kupite poklon, ne znači da ne možete učiniti nešto posebno za svoju drugaricu. Pokažite joj koliko vam je stalo na neki drugi način, koji ne zahteva mnogo novca.

Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine poklona drugarici?

Kupovina poklona za drugaricu može biti zabavna aktivnost, ali isto tako može biti i stresna, posebno ako ne znate šta biste joj kupili. Evo nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pažnju prilikom kupovine poklona za drugaricu:

  • Razmislite o njenim interesovanjima – Uzmite u obzir njen hobi, omiljenu muziku, filmove, knjige, televizijske emisije i druge stvari koje voli. Poklon koji se uklapa u njena interesovanja sigurno će joj se svideti.
  • Razmislite o prilici – Poklon za rođendan razlikuje se od poklona za godišnjicu ili poklona za Božić. Obratite pažnju na priliku za koju kupujete poklon, jer će vam to pomoći da odaberete nešto prikladno.
  • Budite kreativni – Ako znate da drugarica voli unikatne stvari, razmislite o kupovini nečeg što je jedinstveno ili što neće naći u običnoj prodavnici. Ovo može biti nešto ručno izrađeno, umetničko delo ili neobičan predmet koji će joj zapeti za oko.
  • Postavite budžet – Pre nego što počnete da kupujete, postavite budžet za poklon. Budžet će vam pomoći da se ograničite u izboru poklona, a takođe će vam pomoći da izbegnete preveliku potrošnju novca.
  • Poklonite joj iskustvo – Umesto da kupite stvar, razmislite o poklanjanju iskustva koje će vam oboje pružiti lepe uspomene. Ovo može biti nešto poput ulaznica za koncert ili pozorišnu predstavu, vaučer za spa tretman ili večeru u restoranu.

U svakom slučaju, najvažnije je pokazati svojoj drugarici da joj je stalo i da ste se potrudili da pronađete nešto što će joj se svideti. I zapamtite, poklon nije samo stvar koju kupite, već i način da pokažete svoju ljubav i pažnju prema drugoj osobi.

Par reči za kraj…

Advertisements

Poklanjanje je jedan od načina da pokažemo ljubav i brigu za naše prijatelje. Pronalaženje savršenog poklona za drugaricu može biti izazovan zadatak, ali uz malo mašte i truda možete pronaći nešto što će je zaista obradovati i pokazati koliko vam je stalo do nje.

Važno je razmišljati o njenim interesovanjima, potrebama i ukusu, kao i o prilici za koju je poklon namenjen. Personalizacija poklona može biti ključna, jer to pokazuje da ste uložili trud i razmišljali o njoj.

Takođe, ne zaboravite da veličina i cena poklona ne moraju biti presudni faktori u odabiru – kreativnost i lična nota mogu učiniti da i jednostavan poklon postane poseban.

Kada birate poklon, razmislite van okvira i potražite neke zanimljive opcije koje bi mogle biti korisne i neobične. Sve u svemu, pronalaženje savršenog poklona može biti izazov, ali kada vidite osmeh na licu svoje prijateljice, znaćete da se trud isplatio.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top