Poklon za odlazak u penziju: 40+ ideja i saveta

Tražite savršen poklon za odlazak u penziju dragoj osobi? Niste sigurni šta da im kupite? Ne brinite, na pravom ste mestu! 🙂 Za vas smo sastavili preko 40 ideja za poklon, bez obzira o kome se radi, sigurno ćete naći nešto.

Advertisements

Penzija je nešto što mnogi jedva čekaju, a što dolazi kasno u životu, nakon mnogih godina rada, truda i muke kako bi se posao pravilno odvijao i razvijao. Bez obira kojim se poslom bavili, radni vek je veoma dugačak pa svako poželi da ima više vremena za odmor i uživanje u svojim starim danima, uz svoju porodicu i prijatelje.

Neki jedva dočekaju da za vreme penzije sede i gledaju televiziju, uživaju u svojoj kući, partneru, deci i unucima, a neki vole da to vreme iskoriste da putuju, posećuju banje, različita odmarališta i slično. Oba načina provođenja penzije su veoma dobra i omogućavaju duševni mir nakon godina provedenih na poslu u stresnoj atmosferi.

Naravno, mnogi vole svoj posao i bude im teško kada ga napuštaju zato što to znači da se odvajaju od zajednice čiji su član bili duži vremenski period, i znaju da im sledi period pun promena i privikavanja.

Advertisements

Nekima je teško zato što znaju da se neće baviti onim čime su se do sada bavili i da će im faliti različite aktivnosti koje su bile deo poslova kojima su se bavili.

Obično se za odlazak u penziju organizuju proslave kojima se onaj ko odlazi u penziju oprašta od svojih saradnika i prijatelja zato što ih više neće viđati u profesionalnim okolnostima, što naravno ne znači da se prijateljstvo neće nastaviti na drugim mestima, kao što su druženje kod kuće ili razgovor uz kafu ili obrok u restoranu, ili šetnja kroz park.

Ipak se očekuje da se za oproštajnu proslavu onom ko odlazi u penziju kupe pokloni, koji mogu da se kupuju pojedinačno ili grupno, a šta će se odabrati zavisi od vas, i od onog ko ide u penziju.

Advertisements

Takve osobe verovatno poznajete duže vremena i bez obzira da li ste član porodice, prijatelj ili kolega, moći ćete da toj osobi kupite nešto što će ih podsećati na vas i na mlađe dane.

Ideje za poklon za odlazak u penziju

“Srećan odlazak u penziju” ram za slike je poklon koji možete da darujete bilo da ste član porodice, prijatelja ili kolega. Sigurno za sve godine koliko poznajete osobu koja ide u penziju imate neku fotografiju sa tom osobom koju možete da uramite.

Ram možete kupiti jednostavan u mnogim prodavnicama a možete se odlučiti da budete kreativni i da dodate po koji detalj koji će pokazati da je ovo unikatan i dobro promišljen poklon koji će penzionera dirnuti i biće veoma srećan ili srećna što takve uspomene može da sačuva zauvek.

Foto album za odlazak u penziju je poklon koji možete da darujete ako imate mnogo fotografija vas i osobe koja ide u penziju, ili dovoljno fotografija koje vas podsećaju na tu osobu kako biste mogli da popunite album. Ako je u pitanju porodica, sigurno neće biti problem da se pronađu fotografije za foto album.

Advertisements

One mogu biti i starijeg datuma, i možda bi bilo i zanimljivo da stavite i starije fotografije kako bi se penzioner ili penzionerka sećali na vas i druge ljude kroz čitav svoj život. Ovaj poklon je veoma lep zato što danas se ređe prave foto albumi a starije generacije vole takav vid sećanja koji će izbledeti mnogo kasnije od naših sećanja.

Šolja za odlazak u penziju može da bude sentimentalan poklon koji će penzioner koristiti duži period u budućnosti. Da bi ovaj poklon bio zanimljiviji od obične šolje koja se poklanja za svaku priliku, možete ištampati neku fotografiju ili citat na šolju. To može biti povezano sa odlaskom u penziju ili sa nekom internom šalom između vas, koja će uvek nasmejati tu osobu kada god pogleda u šolju koju ste im darovali.

Flaša pića sa ugraviranim imenom je unikatan poklon koji će taj penzioner ili penzionerka verovatno čuvati dugo vremena kao zahvalnicu vama i kao lepo sećanje koje će im biti drago.

Advertisements

Možete se odlučiti za različite vrste pića koje se sviđaju penzioneru kojeg darujete ili se jednostavno odlučite za flašu koja vam izgleda najlepše, zato što će to ipak verovatno biti ukras a ne zapravo piće koje će se konzumirati, pa je važna estetika celog poklona. Osim imena možete napisati i neku posvetu koja će izazvati prijatne emocije kod penzionera.

Oprema za baštu je odličan poklon za odlazak u penziju osobi kojoj treba neki hobi kojim će se baviti u budućnosti, pa ako ima dvorište i bašticu onda ovaj poklon može da bude savršen. Čak i ako ima samo terasu, saksija sa nekom biljkom i oprema za baštu mogu da budu dobar hobi kojem taj penzioner može da se posveti kada ne bude znao šta da radi u vreme kada je do sada bio na poslu.

Od dodataka možete odabrati mali pribor koji će se koristiti za saksije, a možete uzeti i onaj veliki koji se koristi za bašte u dvorištima. Ovaj poklon može da se shvati i na šaljiv način i ozbiljno gde će vam penzioner biti zahvalan što ste mu našli zanimaciju.

Advertisements

Kućni ljubimac može da bude odličan poklon za odlazak u penziju kojem će se osoba oduševiti zato što će imati o čemu da brine po ceo dan. Naravno, ovaj poklon nije za svakoga i bilo bi dobro da pre nabavljanja prvo porazgovarate sa penzionerom o ovom poklonu.

Ako već imaju ljubimca možda neće želeti još jednog, a mogu da vam kažu i kakvog bi želeli. To može da bude papagaj, hrčak, mačka ili pas, u zavisnosti od toga šta oni preferiraju i šta bi želeli da imaju.

Kofer ako penzioner planira da putuje je poklon koji će ih oduševiti i biće im veoma koristan, pogotovo ako planiraju putovanje u skorijoj budućnosti. Možete odabrati razne kofere koji dolaze u mnogim veličinama, bojama i oblicima, u zavisnosti od toga koliki i kakav mislite da će se svideti osobi koju darujete.

Kofer će biti veoma koristan penzioneru i koristiće ga pa pažljivo odaberite onaj koji će biti kvalitetan i dugotrajan kako penzioner ne bi morao da se nervira da li će mu sve stati u kofer i da li će kofer izdržati teret koji mora da nosi.

Advertisements

Put u banju je sigurno poklon koji nijedan penzioner neće odbiti. S tim da je penzija period u kom treba da se odmara i da se uživa što je više moguće, ovaj poklon je pun pogodak.

Odlazak u banju je dobar i za fizičko i mentalno zdravlje zato što odmara mozak, ali i telo penzionera, pa čak i ako ima neke zdravstvene probleme, put u banju može da otkloni neke probleme koji bi smetali lagodnom užitku u penziji.

U zavisnosti od toga gde želite da pošaljete penzionera i na koliko dugo, od toga zavisi i koliko će vas izaći ovaj poklon, što se novca tiče.

Advertisements

Foto album za uspomene sa putovanja je poklon koji će se veoma svideti onom penzioneru koji ima u planu da svoje stare dane provede putujući po državi ili svetu, kako bi mogli da zabeleže sve svoje lepe uspomene koje su u tom periodu stekli. Foto album može biti veoma jednostavam a u njega možete napisati posvetu i napisati čemu on služi.

Ako ste nekada išli na neko putovanje sa tom osobom, možete staviti nekoliko fotografija sa tih putovanja kako bi oni znali da nastave započeti niz. Ovo je poklon koji je u dugoročnom planu veoma koristan i sigurno će biti dobro iskorišćen.

Spa tretman je poklon koji će prijati penzioneru ili penzionerki kojima darujete ovaj poklon. Spa centar je veoma opuštajuć i može da ima višestruko dejstvo na zdravlje penzionera. Iako kratko traje ovaj tretman će biti nezaboravan, pogotovo ako je u pitaju osoba koja nema često priliku ili jednostavno nema naviku da ide u spa centar.

Možete se odlučiti da im darujete opuštajuću masažu, boravak u bazenu ili neki drugi lekoviti tretman koji će pomoći njihovom telu i duši da se naviknu na promene koje su ih zadesile u životu.

Advertisements

Knjiga je poklon koji će dobro doći penzioneru koji ne zna šta će raditi u svoje slobodno vreme koje će zauzimati najveći deo svakog dana u budućem periodu njihovog života.

U zavisnosti od toga šta penzioner voli možete se odlučiti za knjigu o istoriji, romantici, horor pričama, detektivskim pričama ili nekom drugom žanru koji će ostaviti penzionera bez daha dok budu čitali ono što se u knjizi dešava. Knjigu penzioner može da ponese i na putovanje pa će moći za vreme puta ili u pauzi između svojih avantura da pročitaju.

Majica na kojoj piše „U penziji sam“ je šaljiv poklon koji će se svideti svakom penzioneru koji ima smisao za humor, pa će ovu majicu moći da nose od momenta kada im ju darujete, pa i u budućnosti kada god im to bude potrebno. Po potrebi, ovu majicu mogu da koriste da se izgovaraju da ne žele ili ne mogu nešto da urade zato što su u penziji.

Advertisements

Novac je poklon koji može da se nekima svidi a neke da uvredi, u zavisnosti od karaktera penzionera kojeg darujete. Novac oni mogu da iskorsite kako god žele i gde god žele pa ovaj poklon može biti dobar, ali može postojati problem zato što penzioneri veoma vole da časte svoju decu i unuke, pa postoji šansa da novac koji su dobili ne potroše na sebe već na druge.

Penzioneri mogu da budu zahtevni i ponekad naporni, ali svi mi ih volimo pogotovo kada su naši, kada nas toliko događaja podseća na njih.

Ako na neki način možemo da im pomognemo da se naviknu na penziju i na novi način života, možemo bar da započnemo darivanjem nekog lepog poklona koji će ih urećiti. Taj poklon ne mora da bude skup da bi bio sentimentalan i da bi se svideo toj osobi koju darujete.

Advertisements

Poklon za odlazak u penziju – dodatne ideje

Personalizovani foto album – Prilagođeni foto album ispunjen uspomenama iz njihove karijere i ličnog života je sentimentalan poklon koji će ceniti.

Putni vaučer – Poklonite im avanturu sa putnim vaučerom za zasluženi odmor.

Dan u banji – Pomozite im da se opuste i podmlade uz dan u banji.

Advertisements

Visokokvalitetno vino ili viski – Nazdravite njihovoj penziji uz set vrhunskih vina ili viskija.

Stolica za ljuljanje – Poklonite im udobnu stolicu za ljuljanje koja je savršena za opuštanje u bašti ili na verandi.

Advertisements

Set palica za golf – Za entuzijaste, prilagođeni set palica za golf je promišljen i praktičan poklon za odlazak u penziju.

Časovi slikanja – Podstaknite njihovu kreativnu stranu časovima slikanja ili fotografije.

Visokokvalitetni set za roštilj – Pomozite im da savladaju veštinu roštiljanja sa setom vrhunskih alata.

Advertisements

Personalizovani dnevnik – Prelep, personalizovan dnevnik je savršen za razmišljanje o njihovom životu i iskustvima.

Luksuzni sat – Visokokvalitetni sat je moderan i praktičan poklon u kome mogu da uživaju godinama koje dolaze.

Advertisements

Časovi kuvanja sa profesionalnim kuvarom – Pomozite im da savladaju kulinarske veštine uz časove kuvanja sa profesionalnim kuvarom.

Aparat za kafu – Za ljubitelje kafe, aparat za kafu je savršen poklon.

Luksuzni bade mantil i papuče – Poklonite im udobnost i opuštanje uz luksuzni bade mantil i papuče.

Advertisements

Personalizovani privezak za ključeve – Prilagođeni privezak za ključeve sa smislenom porukom je praktičan i sentimentalan poklon za odlazak u penziju.

Vrhunski zvučni sistem – Unapredite njihovo iskustvo slušanja muzike uz vrhunski zvučni sistem.

Advertisements

Oprema za planinarenje – Za entuzijaste koji vole da provode vreme na otvorenom, prilagođeni set opreme za planinarenje je promišljen poklon.

Personalizovana kecelja – Pomozite im da zaštite svoju odeću dok kuvaju sa personalizovanom keceljom.

Knjige sa slagalicama – Dajte im dar mentalne stimulacije uz pomoć knjige sa slagalica.

Advertisements

Korpa sa hranom – Počastite njihova nepca korpom gurmanske hrane.

Personalizovanai dekor – Prilagođeni komad zidne umetnosti je jedinstven i sentimentalan poklon.

Advertisements

Vrhunska kamera – Omogućite im snimanje uspomena vrhunskom kamerom.

Personalizovane čaše za vino – Nazdravite njihovom odlasku u penziju sa kompletom prilagođenih čaša za vino.

Garnitura za vani – Pomozite im da stvore udoban spoljašnji prostor sa stilskim setom nameštaja.

Advertisements

Personalizovani privezak za ključeve i trakica – Praktičan i sentimentalan poklon, prilagođeni privezak i trakica za ključeve savršeni su za nošenje ključeva i sitnih dodataka.

Prilagođeni set kancelarijskog materijala – Za pisca, prilagođeni komplet kancelarijskog materijala je odličan poklon.

Advertisements

Luksuzni proizvodi za kupanje – Poklonite im savršen ugođaj uz set luksuznih proizvoda za kupanje.

Personalizovani znak za dvorište – Proslavite penzionisanje setom personalizovanih znakova za dvorište.

Ribarska oprema – Za ljubitelje pecanja, komplet vrhunske opreme za pecanje je praktičan i promišljen poklon za odlazak u penziju.

Advertisements

Prilagođena torba – Torba po meri je praktičan i sentimentalan poklon za nošenje osnovnih stvari.

Vrhunski dvogled – Poklonite im avanturu sa vrhunskim dvogledom za posmatranje ptica ili druge aktivnosti na otvorenom.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top