TOP ideje za najbolji poklon za dedu

Deda je jedna veoma važna osoba koja često svoju starost posveti svojoj porodici, bila to deca ili uničići.

Advertisements

Nakon dugih godina rada i umora red je da poslednje godine svog života provede u miru, okružen svojim voljenima. Deda ima mnogo sigurno ima mnogo godina, a svaka od njih je ispunjena iskustvima koje želi da podeli sa svima, i da pruži pokoji savet.

Oni nekada mogu biti ‘staromodni’ i treba im duže vremena da shvate kako funkcioniše internet ili i-mejl, ali to ne znači da ih manje volimo zbog toga.

Deda svoju unučad podržava u svim poduhvatima, ljubavnim vezama i (ne)uspesima u školi i akademskim studijama.

Advertisements

Nema te reči i kazne koju roditelji mogu da iskažu a preko koje deda neće preći da bi usrećio svoje unuče. Njemu nije bitno koju je ocenu dobio ili kojim se poslom bavi, već mu je bitno da njegovo unuče bude srećno, zadovoljno i najedeno.

Neka od naših najranijih i najlepših sećanja povezana su za našu baku i našeg deku, pa onda to znači da njima treba naći i pravi poklon kojim ćemo im pokazati našu zahvalnost i našu ljubav.

Baš iz tog razloga darivati deku za njegov rođendan može da bude problem, kako pronaći nešto što je vredno i dragoceno kao odnos dede i unuka.

Advertisements

Fotografija vas i vašeg dede je poklon koji će ga raznežiti i prisetiti na prethodna sećanja. Svaki baka i deka u svojoj kući imaju kolekciju fotografija svoje dece i svojih unučadi koji im predstavljaju nešto najvažnije i najdragocenije što poseduju.

Svako ko im dođe u goste zastane da pogleda te fotografije i očekuje bar pokoju priču vezanu za njih. Bez obzira na to koliko vaš deka ima vaših fotografija, još jedna neće biti na odmet, a sigurno će joj se pronaći mesto. Fotografija može da bude i manja pa da može da se stavi na policu ako na zidu nema mesta ili se možda bolje uklapa u drugi deo kuće.

Držač za naočare može da bude veoma koristan poklon za dedu ako koristi naočare. Kao i svi ostali, i deda verovatno ponekad zaboravi gde je stavio svoje naočate, pa se stvara panika kada nešto treba da pročita a ne zna dge su mu naočare. Tako da je držač ili stalak za naočare koji može da se postavi na određeno mesto veoma praktičan i vaš deka će vam biti zahvalan na takvom poklonu.

Ručni sat je predmet koji moriste mnogi, pa verovatno i vaš deda. U slučaju da on ne poseduje sat ili da njehovom sadašnjem tteba zamena, možete se odlučiti na ovaj poklon i nećete pogrešiti. Postoje mnogi dizajnovi ručnih sateva pa vam možda bude teško da se odlučite za jedan od njih. Ako poznajete vašeg dedu, verovatno znate da li on više voli tradicionalnije sateve ili voli digitalne sateve. Na osnovu toga možete da se odlučite za jedan tip, a druga odluka koju ćete doneti je boja sata. Možete se odlučuti za tradicionalni sivi ili crni sat, a on može biti neke druge boje.

Advertisements

Tabla sa figuricama šaha je odličan poklon ako vaš deda voli da igra šah. Mnogi imaju sećanja na učenje pravila šaha koje je učio deda, pa je ovo odličan način da se prisetite svog detinjstva i lepih vremena provedenih bez brige i problema. Ovo može biti i jedan od razloga da više vremena provedete sa svojim dekom koji bi bio presrećan da svoju starost provede igrajući šah sa vama. Čak i ako ne znate da ga igrate, sigurno bi vaš deda bio presrećan da vam sve objasni.

Rasklopiva stolica je odličan poklon za dedu koji voli da se kreće pa mu je potrebno mesto za odmor. Rasklopiva stolica je lagana i može da se nosi po kući, dvorištu, u šetnje po prirodi ili gde god vaš deda voli da provodi vreme. Postoje rasklopive stolice različitih veličina i boja, pa je na vama da odlučite šta bi vašem dedi najviše odgovaralo.

Advertisements

Knjiga je čest poklon ali ipak uvek dobrodošao svakome ko voli da čita knjige. Bilo bi dobro da znate šta vaš deda voli da čita kako biste znali na koji žanr da obratite pažnju. Deke često gole da čitaju istorijske i dokumentarne knjige, filozofiju ili neku drugu naučnu knjigu. Ipak, možda baš vaš deda voli romantične komedije ili naučnu fantastiku, pa obratite pažnju na to pre nego što mu kupite poklon. Čak i ako kupite knjigu koju on već ima u kolekciji, sigurni se neće buniti ako je to knjiga koju on voli.

Džepna lupa je unikatan poklon za dedu koji bi mu se mogao svideti ako voli da čita a ne voli da nosi naočare i voli da se drži tradicionalnog načina čitanja sitnih slova u knjizi ili novinama. Postoje tradicionalne lupe koje mogu da se peonađu na raznim mestima, a postoje i digitalne, novije lupe koje u sebi imaju i svetlo koje omogućava čitanje u mračnijim mestima.

Personalizovani bukmark tj. Obeleživač za knjige je još jedan odličan poklon za desu koji voli da čita, a možda mu se dešava da nema čime da zabeleži gde je stao sa čitanjem kada mora da napravi pauzu. Taj obeleživač može da ima različite crteže ili tekst na njima, a može da bude i kožni sa ugraviranom posvetom ili nekom rečenicom koja će ga uvek podsećati na vas.

Advertisements

Pepeljara može da bude koristan poklon za dedu koji voli da popuši po koju cigaru dok pije sboju jutarnju kafu ili dok gleda svoju omiljenu emisiju na televiziji. Posto je staklene i kristalne pepeljare koje su providne ili koje imaju određenu boju. Takođe mogu da budu metalne ili u nekom specifičnim obliku sa određenim simbolima. Možete ih naći i u različitim veličinama pa je na vama da odaberete onu koju smatrate odgovarajućom za svog dedu.

Specijalan jastuk sa određenim tekstom ili slikom na koji će vaš deda moći da nasloni leđa ili glavu kada bude umoran. Jastuk može biti anatomski a može da bude punjen različitim materijalima. Obratite pažnju na veličinu i oblik jastuka koji kupujete kako bi odgovarao vašem dedi i njegovim potrebama.

Advertisements

Udobna kućna haljina u kojoj vaš deda može da provodi svoje dane koje provodi kod kuće, kada ne očekuje goste i kada zna da neće imati puno posla. Kućna haljina može da bude od različitih materijala i često od toga zavisi cena vašeg poklona, ali vaš deda zasigurno zaslužuje najbolje. Možete izabrati jednobojan ili višebojan, šaren bademantil ili kućnu haljinu sa različitim simbolima ili šaljivim tekstom.

Ukrasno srce sa natpisom ‘najbolji deda’ ili slično može da bude odličan poklon za dedu koji će mu pokazati da ga volite i cenite, a može se peonaći u raznim veličinama, od nekoliko cantimetara do skoro metra veličine. Samo obratite pažnju da se nekom vašem bratu ili sestri ne svidi isti poklon, kako ne bi imao duplikata.

Oprema za pecanje će se svideti vašem dedi ako je on jedan od ljudi koji žele da svoje stare dane provedu na reci ili jezeru i uživaju u prirodi, miru i tišini. Možete mu pokloniti pecaljku, mamce ili neki drugi predmet koji može da se korisi pri pecanju.

Advertisements

Društvena igra koju deda može da igra sa decom i unučićima a pri tome nema komplikovana pravila može da bude odličan poklon i izgovor vašem dedi da okupi porodicu kako bi malo vremena proveli svi zajedno na okupu.

Šarene čarape su interesantan poklon koji će nasmejati vašeg dedu i sigurno ga neće biti sramota da ih nosi što češće može. Na čarapama mogu da se nađu različite životinje, hrana a možete da pronađete par čarapa koje imaju različite boje na sebi.

Advertisements

Deda je jedna od najvažnijih osoba u svačijem životu i normalno je da želimo da im ugađamo i da im kupimo najbolje poklone koji postoje.

Ipak, nekada je to veoma teško pa za odabrati poklon za dedu mora dobro da se razmisli. Ponekad je manje bitno šta ćete mu kupiti nego da dođete i provedete bar nekoliko sati sa njim, da može da vam ispriča sve interesantno što mu se desilo.

Nemojte previše da se stresirate oko toga koji poklon ćete darovati vašem dedi, zato što on ne bi želeo da vas to uznemiruje.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top