Odlične ideje za poklon za diplomiranje

Diplomiranje je jedan od važnijih dana u životu svakog đaka i studenta, pa se očekuje da se dugogodišnji trud i napor proslave uz porodicu, prijatelje i poznanike.

Advertisements

Bez obzira da li se završava, srednja ili visoka škola ili fakultet, to je specijalna prilika koja zaslužuje bar malu proslavu uz dobar provod.

Diplomiranje je odraz godina truda i rada, pa onaj ko dobija svoju diplomu završenog školovanja ili studiranja ima čemu da se raduje. Diplomiranje predstavlja kraj jednog poglavlja u životu, koje je krasio buran učenički/studentski život preplavljen prijateljstvima i poznanstvima, učenjem i polaganjem ispita.

Pred tom osobom je novo poglavlje u kom će se započinjati radne obaveze i menjati život. Možda će baš tada početi samostalno da živi, bez roditelja i drugih članova porodice.

Advertisements

Tek posle određenog vremena, preplavljeni obavezama života ’odraslih’, većina ljudi shvati da je period proveden u školi ili fakultetu bio mnogo drugačiji i često jednostavniji.

Naravno, bilo je teško učiti, pripremati i polagati predmete, ali roditelji se obično postaraju da je svom detetu to jedina ili jedna od malobrojnih obaveza, pa ne predstavlja prevelik problem.

Nećemo zanemariti one koji su morali samostalno da se bore za svoje školovanje i koji su se namučili da istraju. Svima njima je diplomiranje važan dan u kom se konačno vide rezultati svih napora uloženih u to.

Advertisements

Poklon za diplomiranje ne mora da bude skup i komplikovan, ponekad su jednostavne stvari dovoljne da neko shvati da cenite njega i njegov trud, pa pri darivanju diplomca možda ne morate puno da se mučite.

Knjiga je jednostavan poklon, ali ona može dosta da govori o tome koliko zapravo dobro poznajete onoga kome ju darujete. Knjiga koju poklanjate može biti vezana za struku onoga što je diplomac završio, bilo to medicina, biologija, pravo, ekonomija ili bilo šta drugo.

Za svaku oblast mogu da se pronađu knjige koje su interesantne i upečatljive. Naravno, pri darivanju knjige lepo je napisati posvetu kojom se direktno obraćate osobi koju darujete. U posveti možete napisati koliko ste ponosni na diplomca i koliko vam znači, možete dodati mesto i datum darivanja poklona tj. diplomiranja.

Set za pisanje je odličan poklon za diplomiranje. Ovi setovi se mogu pronaći u raznim bojama I mogu da sadrže različite hemijske i olovke. Kako biste ovaj poklon učinili jos posebnijim, na kutiju u kojoj se nalazi set možete ugravirati datum, vreme I mesto diplomiranja, ili napisati neku poruku I čestitke upućene osobi kojoj poklanjate ovaj set. Bez obzira da li će diplomac koristiti ovaj set ili će ga čuvati kao ukras I podsetnik na dan diplomiranja I na osobe koje su bile tu, ovaj poklon će biti dobro prihvaćen.

Advertisements

Rokovnik je poklon koji mnogi vole i da kupuju drugima i da dobijaju kao poklon za različite prilike. Neki ih čuvaju kao uspomenu dok ih drugi koriste za zapisivanje važnih stvari, događaja i podataka. Rokovnici se mogu naći u knjižarama, i mogu da zadovolje interesovanja mnogih. Na našem tržištu se mogu naći rokovnici sa motivima različitih knjiga, filmova i TV serija, a pravi odabir mogu biti i rokovnici sa motivima prirode i životinja.

Planer je sličan rokovniku i takođe može da bude dobar poklon nekome ko se sprema da zakorači u novi život. Planer može da se koristi da se u njega zapišu važni datumi kao što su rođendani, slavlja i drugo, a mogu da se koristi i kao podsetnik.

Advertisements

Bombonjera je nešto što svi vole i ako izaberete bombonjeru kao poklon, sigurno nećete pogrešiti. Postoje mnogi proizvođači bombonjera i one se prave u raznim ukusima, pa je jedini problem koji može da se pojavi odabir odgovarajućeg ukusa. Ako dovoljno dobro poznajete osobu koja je diplomirala i kojoj poklanjate bombonjeru, verovatno ćete bar otprilike znati koje ukuse voli više od drugih. To mogu biti čista čokolada, bombonjera sa ukusima voća ili one koje su punjene filom koji u sebi sadrži alkohol. Šta god da odaberete, čak i ako to nije ono što je omiljeno onome kome darujete, sigurno je da se neće baciti.

Torta je odličan poklon za diplomiranje koji može da se koristi da se počaste gosti i oni koji slave sa diplomcem. Tortu možete napraviti sami ako imate vremena, materijala i strpljenja, a internet je izvor bezbrojnih recepata. Samo je važno pronaći pravilan recept koji sadrži sve sastojke i detaljan opis procesa pravljenja torte. Danas se mogu naći mnoge torte koje se prave profesionalno, koje ne samo da imaju dobar ukus već i izgled. One se mogu naručiti da imaju oblik diplome, knjige ili nekog drugog predmeta koji je povezan sa završenom strukom.

Buket cveća ili cvetni aranžman je poklon koji se daruje u mnoge svrhe kao što su diplomiranja, mature, rođendani I svadbe, a uvek predstavljaju divan ukras kojim onaj kome je poklonjeno može da se hvali. Pravi odabir cveća može biti komplikovan, pogotovo onom ko se ne razume u cveće, ali bez brige, cvećari će uvek biti raspoloženi da vam pomognu kada objasnite kojim povodom kupujete cveće. Takođe treba odabrati da li želite parvo ili veštačko cveće.

Advertisements

Novčanik može da bude koristan poklon koji će osoba kojoj ga poklanjate moći da koristi u budućnosti. Darivanje novčanika može da predstavlja želju onom ko će ga koristiti da zarađuje mnogo para i da može da ga napuni. U zavisnosti od vašeg budžeta, novčanik ne morate da poklanjate prazan, u njemu može da se nalazi određena svota novca, koja označava početak zarađivanja novca i punjenja novčanika.

Vaučer za spa centar će pružiti jedan kratak period odmora, u kom onaj ko je diplomirao može da se odmori od škole ili fakulteta koji je završio, a može u miru i odmoran da se spremi za početak svog poslovnog života koji će trajati duži vremenski period, i za koji se treba pripremiti, i fizički i mentalno. Možete izabrati neki od spa centara u gradu u kojem se nalazite, a možete izabrati i neki koji se nalazi u banji ili nekom drugom mestu. Spa centar može da pruža mnoge tretmane kao što su masaže, saune i drugo, i može da traje nekoliko sati ili dana, u zavisnosti od vašeg budžeta.

Advertisements

Karta za putovanje, slično spa centru može da pruži diplomcu odmor koji svakako zaslužuje. Možete ga poslati samog ili sa vama ili nekom drugom osobom na putovanje po zemlji ili inostranstvu, ili na neko određeno mesto koje smatrate da bi mu se svidelo i u kom bi mogao da uživa. U nekom mestu na koje ga odvedete, mogao bi da poseti razne muzeje i galerije, ili bi mogao da uživa u prirodi planina, šuma ili mora.

Fotoaparat može da se koristi za obeležavanje mnogih događaja i viđenja koja smatramo specijalnim i koje ne želimo da zaboravimo. Tako da je darivanje fotoaparata uvek dobar izbor i sigurno će biti upotrebljivan duže vremena, a možete početi uslikavanjem samog diplomiranja, pa slike unutar fotoaparata mogu biti dodatak već kupljenom poklonu.

Flaša određenog vina je dobar poklon za diplomiranje bez obzira koji fakultet ili srednju školu je diplomac završio. Ta flaša može da se iskoristi odmah, pa da se njome proslavi završetak studiranja ili školovanja, a može i da se sačuva pa da se započne sakupljanje kolekcije vina i drugih pića.

Advertisements

Osoba koja je diplomirala je možda vaše dete, vaša drugarica ili drug, brat ili sestra ili neki poznanik, ali ako ste odlučili da ga darujete nečim zbog diplomiranja, sigurno vam mnogo znači u životu.

Nemojte se bojati, u poklon za diplomiranje često ne morate da uložite prevelike svote novca, a ipak možete naći nešto pogodno i interesantno, što će osobi kojoj ste poklonili sigurno pružiti osećaj sreće i zahvalnosti, a tim poklonom pokazujete koliko ste ponosni na sav uložen trud i rad, i sve lične uspehe vaše drage osobe.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top