Poklon za godišnjicu: 15 odličnih ideja

Godišnjice su stalni podsetnici na uspomene koje ste vi i vaš partner zajedno stvorili, i prilike da proslavite sve što ste zajedno prošli.

Advertisements

Takođe, godišnjica je sjajna prilika za poklanjanje i pokazivanje pažnje partneru, naravno ukoliko ne zaboravimo na nju. A u nadi da vi niste zaboravili na vašu, mi smo vam spremili listu od 15 ideja za poklon za godišnjicu.

To što ste trenutno na našem blogu i čitate ovaj tekst, govori nam o tome da ste se našli u nedoumici šta da poklonite partneru. Bez obzira da li vas inače muči manjak ideja za poklone ili čak volite da smišljate sami, svima nam ponekad ponestane inspiracije.

Pogotovo kada su u pitanju prilike poput godišnjice. Tad često imamo osećaj da treba da smislimo nešto bolje nego prošle godine i prevaziđemo sebe, zar ne?

Advertisements

Čovek bi pomislio da će biti lako kupiti poklon voljenoj osobi koju veoma dobro poznajemo. Međutim, i to može biti težak posao.

Naravno da pokloni nisu najznačajnija stvar u vezi niti njen temelj. Ali jesu sjajan način da pokažemo voljenoj osobi pažnju i našu ljubav. I tu i nastaje problem. Kako iskazati ljubav u obliku poklona?

Da bismo vam pomogli da pripremite što bolji poklon za godišnjicu, donosimo vam 15 ideja za poklone:

Advertisements
 • „Sigurica“ poklon (sat, novčanik, torba, parfem, komad odeće)
 • Nakit
 • Personalizovana lampa
 • Album sa fotografijama
 • Crtež, slika, karikatura
 • Mapa zvezda
 • Ime zvezde
 • Izložba uspomena
 • Kutija sa porukama
 • Izlet
 • Oživite uspomenu
 • Album „vaših“ najdražih mesta
 • Koncert
 • Putovanje
 • Novo iskustvo

Osvrnimo se sada na svaku od ideja…

„Sigurica“ poklon

Za sve vas koji ne želite da rizikujete sa poklonima koji malo „odudaraju“ od uobičajenih, postoje univerzalni pokloni s kojima su veoma male šanse da ćete pogrešiti. U ovu grupu poklona spadaju novčanik, torba, sat, parfem, odevni komadi i slično. Kao što smo već pomenuli u jednom od prethodnih tekstova poklon za brata, i ovakve poklone je potrebno prilagoditi ukusu osobe kojoj je namenjen.

Razmislite da li vam je partner u skorije vreme pomenuo da joj/mu se nešto dopada, to bi mogao biti vaš izbor. Ukoliko niste sigurni da poznajete dovoljno partnerov ukus, možete uvek pogledati neke stvari koje već poseduje i prilagoditi im poklon za godišnjicu.

Advertisements

Ako vam je ovakav vid poklona previše „običan“, možete ga i personalizovati. Da li ćete naručiti poklon po meri, ugravirati nešto na njega ili napisati posebnu poruku uz njega, na vama je da odlučite.

Nakit

Godišnjice, posebno one okrugle (10, 20, 30…) ljudi često smatraju posebno posebnim prilikama. Zbog toga u tim situacijama biraju i poklon koji će partneru ostati kao duža uspomena, a nakit se sjajno uklapa u taj opis.

Advertisements

Čak i ako niste stigli do „okrugle“, ili vas jednostavno nije godina potrefila, to ne znači da ne možete kupiti nešto od nakita. Prsten, ogrlica, narukvica, minđuše, mnogo je toga što možete izabrati zavisno od onog šta vaš partner nosi ili ne nosi.

I ovde uvek možete ugravirati nešto što vam je značajno, datum, imena ili poruku. Ili možete izabrati poseban privesak. Kroz ovakav poklon za godišnjicu će voljena osoba uvek sa sobom nositi dio vas i vaše ljubavi.

Advertisements

Personalizovana lampa

Lampe su uvek korisne, pa zašto ne bi bile i posebne? Danas postoji veliki broj radnji ili pojedinaca koji izrađuju lampe po vašoj želji i meri. To znači da možete naći drvene, staklene, metalne lampe sa vašim slikama, porukama, datumima ili šta god je vama značajno.

Poklonite voljenoj osobi lampu po njenoj meri i svaki dan će legati i ustajati sa uspomenama pored sebe.

Advertisements

Album sa fotografijama

Uzećemo sebi za pravo da pretpostavimo da imate veliki broj zajedničkih fotografija. Malo je verovatno da ih neko nema u današnje vreme, zar ne? Ono što vam možemo predložiti jeste da skupite sve omiljene zajedničke fotografije i skupite ih na jedno mesto.

Možete ih izraditi pa staviti u album(e), ubaciti u kutiju koju ste kupili ili napravili, ili ih spakovati na neobičan način. Naravno, i ovo zavisi od onoga što vi i vaš partner volite.

Crtež, slika, karikatura

Advertisements

Umesto da izradite fotografiju, zašto je ne biste prikazali na drugačiji način? Naručite portret crtež, naslikan portret na platnu ili otiđite korak dalje i predstavite vas u obliku karikatura. Verujemo da će voljena osoba biti iznenađena i da će vaš poklon verovatno biti izložen na vidnom mestu u kući.

Naravno da možete i sami nacrtati/naslikati poklon za godišnjicu ako ste talentovani, ali ako niste baš skloni likovnoj umetnosti predložićemo da preskočite. Možda neki drugi put.

Mapa zvezda

Ovoga se verovatno niste setili do sada, zar ne? Da poklonite partneru mapu zvezda na nebu onako kako su izgledale na dan kada ste se smuvali, verili, venčali… Možda ipak i jeste, ali to sada nije važno.

Advertisements

Kao što smo pomenuli, ukoliko se odlučite za ovakav poklon, dobićete uramljen raspored zvezda baš onako kako su izgledale na vaš poseban datum. Dodajte uz to i poruku koju želite, i malo je verovatno da ćete pogrešiti s ovim poklonom.

Ime zvezde

Ako vam poklon za godišnjicu iz prethodnog predloga nije dovoljno poseban ili želite nešto kreativnije, onda mislimo da će vam se ovo više svideti. Putem internet prodavnica koje se bave tim, imenujte zvezdu u čast partnera! Na taj način će svaki put kada pogleda u nebo znati da je negde gore zapisana i ovekovečena vaša ljubav.

Poklon paket sadrži sertifikat, mapu zvezde i čestitku koju možete sami osmisliti. Možda partneru niste skinuli zvezdu sa neba ali ste je nazvali po njemu/njoj. Nije mala stvar. Prilično originalan i poseban poklon, nije li?

Advertisements

Izložba uspomena

Jedna ste od osoba koje čuvaju sitnice kao uspomene? Sačuvali ste ulaznice za koncerte, karte za film, papirić od rezervacije? Ukoliko jeste, sjajno. Ako ste spremni odvojiti se od tih uspomena, od njih možete napraviti veoma poseban poklon za godišnjicu. Ukoliko niste, nikada nije kasno da počnete prikupljeti. Doći će godišnjica ponovo sledeće godine, ne brinite.

Uzmite ram za sliku ili drvenu tablu i sve prikupljene uspomene zakačite na nju. Možete ubaciti i poneku zajedničku fotografiju ili napisati novu poruku uz to. Na taj način će vaše zajedničke uspomene biti na jednom mestu i izazivati osmeh i kod vašeg partnera ali i kod vas. I sami ćete se iznenaditi koliko trenutaka se niste setili dok niste videli sve te uspomene.

Advertisements

Kutija sa porukama

Izaberite kutiju ili teglu, ukrasite je po želji i u nju ubacite poruke po želji. Napišite partneru razloge zbog kojih ga volite, pomenite najdraže zajedničke trenutke, ili nešto drugo. Toliko je jednostavno, a partner verovatno neće ostati ravnodušan na sve to. Čak ne zahteva ni mnogo novca.

Izlet

Napravite omiljeni obrok ili poručite gotovu hranu, uzmite flašu najdražeg pića, dekicu i povedite partnera na neko mirno mesto za izlet. Jezero, obala pored reke, izletište van grada, gde god vam odgovara. Na ovaj način ćete stvoriti priliku samo za vas dvoje, da se odmorite i pobegnete od svakodnevnih obaveza. Provedite dan zajedno i uživajte u tome.

Advertisements

Ukoliko vam vremenske prilike ne dopuštaju izlet u prirodi, uvek možete napraviti jedan u udobnosti svog doma. Uz malo kreativnosti uredite stan/kuću i posvetite vreme jedno drugom.

Oživite uspomenu

Sećate li se vašeg prvog izlaska? Ili dana kada ste stupili u vezu? Da li je to bio kafić, restoran, bioskop, park ili neko drugo mesto? Ukoliko vas pamćenje dobro služi, zašto ne biste rekonstruisali taj događaj?

Otiđite s partnerom u isti kafić ukoliko još uvek radi, pogledajte film koji ste tad gledali, pustite muziku koja je tada svirala. Sastanite se na istom mestu. Što više sitnica u vezi tog događaja se setite, to će verodostojnije događaj izgledati. Podsetite se kako je sve počelo i zašto ste danas tu gde jeste.

Advertisements

Album „vaših“ najdražih mesta

Drugi način da se podsetite početaka vaše veze ili nekih njenih bitnijih trenutaka jeste kroz lokacije na kojima su se desili ti trenuci. Mesto gde ste se upoznali, kafić u kojem ste stalno pili kafu, mesto na kom ste se prvi put poljubili, mesto na kojem ste se verili, venčali, mesto gde ste nekada živeli, gde sada živite.

Pronađite sve te lokacije na mapi i izradite u obliku fotografija. Uz pomoć različitih programa za izmenu fotografija možete dodati poruku na svaku od tih fotografija, ili je možete i ručno napisati na poleđini fotografije. Kao što smo rekli u jednom od prethodnih predloga, i ovde možete odlučiti da li ćete fotografiju/fotografije ubaciti u album, u kutiju ili staviti u ram.

Advertisements

Koncert

Iznenaditi partnera možete i u obliku ulaznica na koncert njegovog/njenog ili zajedničkog omiljenog muzičara. Otiđite ponovo na koncert muzičara na kom ste već ranije bili ili otiđite konačno na koncert o kom maštate godinama. Poklonite i voljenoj osobi i sebi priliku da uživate u omiljenim pjesmama i uspomene na taj događaj.

Putovanje

Iskoristite godišnjicu kao priliku da odete sa voljenom osobom na zajedničko putovanje. Pariz jeste sjajna destinacija za putovanje, ali nije jedina. Ukoliko niste spremni izdvojiti mnogo novca za putovanje, uvek se možete odlučiti na jednodnevni izlet do nekog lepog mjesta u blizini. Ovo je definitivno poklon za godišnjicu koja će se pamtiti.

Advertisements

Iako nećete videti baš Ajfelov toranj, to ne treba da vas spreči da posetite obližnje vodopade, izletišta i slične destinacije. Uostalom, nije bitno gde ste nego s kim, zar ne? Ukoliko ipak želite da vidite baš Ajfelov toranj i spremni ste izdvojiti više novca, onda vam želimo srećan put! I obavezne fotografije iz Pariza na društvenim mrežama.

Novo iskustvo

Umesto poklanjanja starih upomena, zašto ne biste kreirali i poklonili nove? Znate one želje koje vaš partner odlaže već godinama zbog obaveza – da nauči egzotični ples, novi jezik, počne se baviti jogom, skoči iz padobrana ili nešto što nama trenutno ne pada na pamet? Ali uvek ima neki izgovor ili nešto što ga sprečava da se to ostvari.

Advertisements

Zbog čega mu onda ne biste poklonili baš to? Uplatite kurs plesa, jezika ili bilo šta od navedenog, i poklonite voljenoj osobi. Možete uplatiti samo partneru a možete oboma, i na taj način zajedno steći novo iskustvo.

BONUS – Miks „vaših“ pesama

Verovatno i vi, poput većine parova, imate „vašu“ pesmu, možda album ili čak muzičara, bend. Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti otići na koncert koji smo iznad pominjali, zbog čega bi vas to sprečilo da slušate omiljenu muziku.

Advertisements

Znamo da sada sve možemo nači na YouTube-u i to je sjajno, ali zašto ne bismo pripremili partneru nešto opipljivije. Najdraži album na CD-u, ili čak najdraža ploča ili kaseta mogu biti sjajna uspomena. Naravno, ukoliko planirate kupiti muzičku ploču, obratite pažnju na jednu sitnicu – bilo bi dobro da imate gramofon na kom ćete istu slušati.

Kao što smo videli među predlozima, veliki je izbor mogućih poklona za godišnjicu. Možete izabrati da li ćete kupiti poklon ili ga sami napraviti. Pored toga, vidjeli smo da za poklon ne morate izdvojiti mnogo novca da bi bio dobar poklon, za neke je dovoljno da potrošite novac samo za materijal.

Voljenoj osobi će verovatno najznačajniji deo poklona biti to što ste se potrudili i potrošili svoje vreme da smislite odgovarajući poklon za godišnjicu. Ili to što ste se uopšte setili, zavisi od ličnih kriterijuma. Setite se i kakav je osećaj kada vi dobijete poklon koji vam se dopada.

Kada znate da je partner razmišljao o vašim željama i ukusima i slušao šta ste pričali. Dobar je osećaj, je li tako? Setite se toga kad budete birali poklon, i verujemo da će vam mnogo lakše biti da odlučite koji je izbor najbolji.

Advertisements

Mi smo pokušali da smislimo što više predloga koji bi vam mogli pomoći u izboru. Možda niste odabrali nijedan od predloga, ali ukoliko vas je neki od njih naveo na razmišljanje pa ste smislili nešto bolje, mi ćemo smatrati da naš posao nije bio uzaludan.

Znamo da smo verovatno izostavili još mnogo sjajnih ideja za poklone ali oprostite, i mi smo samo ljudi. Ukoliko vi imate još dobrih ideja za poklone koje ste već iskoristili ili planirate, podelite ih sa nama i ostalim čitaocima u komentarima. Rado ćemo i njih svrstati u ovaj tekst.

Ukoliko vam se dopao ovaj tekst, možete pročitati i ideje za poklon za suprugu, verujemo da će vam se dopasti. Očekujemo vas opet sledeće godine, kada godišnjica ponovo zakuca na vaša vrata a s njom i potreba za novim poklonom!

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top