Poklon za prijatelja: Ideje sa kojima ne možete pogrešiti

Od najranijeg uzrasta, roditelji svoju decu upoznaju sa decom svojih prijatelja, koja su verovatno vršnjaci ili su skoro istih godina.

Advertisements

Dete ne mora da ima čak ni godinu dana da bi steklo prvog prijatelja kog je upoznalo u parku, na ulici ili kod nekoga u gostima. Još tada deca uče šta su to prijatelji i uče kako da se ponašaju u krugu drugih ljudi.

Stručnjaci smatraju da decu treba u što ranijem uzrastu stavljati u kolektive kako bi se naučili socijalizaciji i kako bi stekli prijatelje. Tako mala, deca ni ne shvataju pravu vrednost prijatelja pa se često dešava da se posvađaju ili potuku, a kasnije se pomire.

Naravno, neće sva dečja prijateljstva ostati trajna i postojati kada dete odraste. To je potpuno normalno zato što se svako kreće svojim putem, pa se dešava da deca i ljudi nemaju dovoljno vremena da budu u kontaktu sa svima. Neki to i neće.

Advertisements

Razilaženje prijatelja je normalno u određenoj količini, ali treba da se obrati pažnja da se ne bi izgubio kontakt sa svima koji su nekada smatrani prijateljima.

Ne treba previše energije ni novca da bi se nekome poslala poruka ili napravio poziv, jednostavno da bismo prijatelja pitali kako je i da li je sve u redu ili da li ima nešto novo u njegovom životu.

Ako ste odrasli i ne živite u komšiluku, možda je teže da se nalazite kako bi se ispričali ’oči u oči’, ali ipak postoje načini da se ostane u kontaktu sa prijateljima.

Advertisements

Prilike kao što su rođendani, praznici i druge vrste proslava su odlične prilike da se ispričate sa svojim prijateljem ili prijateljicom, ako živite u različitim mestima, daleko jedno od drugog. Ako živite u blizini, opet zbog obaveza sastanci koji su u prošlosti bili česti mogu da se prorede.

U slučaju da svog prijatelja ili prijateljicu viđate često i redovno, imaćete želju da ih nagradite za svo zajednički provedeno vreme.

Prijatelji su ti koji su uvek tu da saslušaju i izleče slomljeno srce, pruže krov nad glavom i čuvaju sve tajne. Za svoje usluge koje prijatelj pruža, zaslužuje da se s vremena na vreme daruje nekim poklonom, ma koliko god on mali bio.

Ako ste sa nekim prijatelj od malih nogu i poznajete se dugo vremena, to znači da ste prošli kroz mnogo toga zajedno, ali takođe da ste imali mnogo rođendana, slava i drugih proslava, zbog kojih može biti teško osmisliti poklon koji je originalan, kojeg niste kupili pri nekoj od prethodnih prilika, i koji vaš prijatelj ili prijateljica već nema.

Futrola/maska za telefon je praktičan poklon za prijatelja i može da se daruje svakom prijatelju i prijateljici. Danas su zbog lomljivih ekrana naših smart telefona zaštitne maske za telefon gotovo neophodne kako se ne bi moralo plaćati popravljanje ekrana koje zahteva poveće svote novca.

Advertisements

Maske za telefon ne samo da su praktične, već pružaju i estetsku vrednost telefonu, pa možete pronaći nešto za svakoga. Momci češće vole jednobojne maske, bile one providne, crne, plave ili neke druge boje, a u nekim prodavnicama možete pronaći one sa simbolima Gospodara prstenova, Igri prestola ili Zvezdanih ratova.

Za drugarice možete takođe pronaći jednobojne maske ili one sa sazvežđima, životinjama, Hari Poterom ili bilo kojim drugim filmom ili serijom. Na određenim mestima možete i napraviti masku za telefon na koju možete staviti neku određenu sliku ili citat koji bi se svideo onome kome poklanjate.

FOTO ILUSTRACIJA: PIXABAY

Držač za telefon je poklon koji je veoma koristan ako neko voli da gleda filmove, serije ili videe na Youtube-u. Držač za telefon se koristi kako ne biste morali da neprestano držite telefon u rukama, a ipak da uživate u obavljanju određenih radnji na njemu. Postoje jednostavni držači koji se mogu pronaći na raznim mestima i nisu skupi, a mogu se pronaći kompleksniji držači koji imaju određene šablone, simbole i drugačije oblike.

FOTO ILUSTRACIJA

Bežične slušalice mogu da se koriste za telefon, laptop ili računar. One su praktične zato što ne morate da se brinete o dužinikabla koji vas sprečava da se odvojite od telefona ako želite da koristite slušalice. Bežične slušalice se obično povezuju sa uređajem putem Bluetooth-a i u zavisnosti od vrste i kvaliteta slušalica, mogu da imaju dometo od 20 i više metara, što znači da se možete kretati po kući bez da brinete da li će vam se ugasiti muzika ili ćete zapeti za kabl i pokidati ga.

FOTO ILUSTRACIJA

Podloga za miša sluši kako bi se miš besprekorno pokretao po podlozi na kojoj ga držite i kako ne bi ometao rad na računaru ili laptopu. Vašem prijatelju ili prijateljici bi se sigurno svidela podloga na kojoj se nalaze cveće, zvezde, životinje, citati ili superheroji i drugi likovi iz filmova i serija. Podloge takođe mogu da se pronađu različitih veličina i napravljene od različitih materijala, pa je na vama da odlučite šta mislite da bi se vašem prijatelju ili prijateljici najviše svidelo.

Advertisements
FOTO ILUSTRACIJA

Bluetooth zvučnik je prenosivi zvučnik koji može da se koristi u kući, kancelariji ili bilo kom prostoru u kom je to dozvoljeno i u kom neće ometati druge. Oni mogu da se pronažu u različitim veličinama i oblicima, tako da ćete možda naći neki zanimljiv oblik da poklonite vašem prijatelju ili prijateljici. Čak i ako smatrate da će im se najviše svideti običan crni ili sivi zvučnik, takođe ćete moći da im ispunite želju i obradujete ih za rođendan ili neku drugu priliku.

FOTO ILUSTRACIJA

Stona lampa koja će biti veoma korisna za radni sto za kojim vaš prijatelj ili prijateljica provode svoje vreme pišući, čitajući, crtajući ili radeći nešto drugo. Ta lampa može da ima različite oblike, od starinskih, tradicionalnih lampi, pa sve do savremenih LED lampi u različitim oblicima, koje mogu da imaju osvetljenje različitih boja. Stona lampa ne samo da je praktičan poklon, već je i prelep ukras koji će trajati dugo i koji će se uklopiti u ostatak radnog prostora osobe kojoj ju poklanjate.

FOTO ILUSTRACIJA

Čarape sa slikama pasa su slatke i interesantne čarape koje bi se svidele svima koji vole malo zabave i šale u svom životu, pa ako smatrate da je vaš prijatelj neko ko bi ih nosio, ovaj poklon bi mogao da mu ulepša dan. Čak i ako smatrate da to nije dovoljno za poklon, možete ih pokloniti uz nešto drugo, a sa druge strane, možete kupiti više pari čarapa različitih boja i šablona koje možete da im poklonite. Na kraju krajeva, zanimljivije je nositi šarene čarape ispod odeće nego bele ili crne, osim ako naravno nije u pitanju neka svečana prilika koja zahteva profesionalnost.

FOTO ILUSTRACIJA

Dres tima za koji navija je odličan poklon za prijatelja koji je ljubitelj sporta. Bilo da vaš prijatelj ili prijateljica najviše vole fudbal, košarku, odbojku ili neki drugi sport, kupovanje dresa prave boje će ih veoma oduševiti. Ako znate da li vaš pirjatelj ima određenog sprotistu koji mu je posebno drag, možete probati da nađete dres sa tim imenom i brojem.

FOTO ILUSTRACIJA

Narukvica koja može da izleda veoma jednostavno ili da bude ukrašena cirkonima i ukrasima koji bi se svideli osobi kojoj poklanjate tu narukvicu. Na narukvici može da se nalazi privezak u obliku srca, cveta, zvezde ili nekog drugog oblika koji se sviđa vašoj prijateljici ili prijatelju.

Advertisements
FOTO ILUSTRACIJA

Ogrlica može da se pokloni u kompletu sa narukvicom i drugim delovima nakita, a pravilno odabrana može da bude odličan poklon i samostalno. U zavisnosti od ličnog ukusa vašeg prijatelja ili prijaltejice, možete odabrati jednostavnije ogrlice ili ogrlice koje imaju razne ukrase po sebi, koje mogu da se slažu uz određeni deo odeće ili drugog nakita.

FOTO ILUSTRACIJA

Minđuše se mogu odabrati i prijatelju i prijateljici koji vole da ih nose, samo treba odabrati onaj par koji je odgovarajuće veličine i izgleda koji smatrate da bi se najviše svideo vašem bliskom prijatelju.

FOTO ILUSTRACIJA

Torba može biti dobar poklon za prijatelja koji ih često menja ili jednostavno voli da ima kolekciju torbi. Torba može biti različitih veličina i boja u zavisnosti od toga šta vaš prijatelj ili prijateljica voli, ili od toga šta im fali da upotpune svoju kolekciju. Torba ne mora biti velika, ako vaš prijatelj ili prijateljica voli da sa sobom nosi malo predmeta, možete pronaći male ručne torbice koje su odgovarajuće veličine da u nju stanu novčanik i telefon.

FOTO ILUSTRACIJA

Ranac je koristan ako vaš prijatelj ili prijateljica voli da ima dovoljno prostora da spakuje sve što smatra da će biti potrebno za dan pred njima. Ranac može biti dovoljno velik da u njega stanu hrana, voda, laptop i svi propratni delovi, novčanik, šminka i slično.

FOTO ILUSTRACIJA

Kofer je poklon koji možete kupiti prijatelju koji voli da putuje, pa mu je potrebno da kod sebe ima velik kofer koji može na brzinu da spakuje i krene na put pred sobom. Takođe ako znate da se vaša prijateljica sprema na duži put, možete da joj poklonite kofer u koji će moći da spakuje sve svoje stvari. U kofer možete staviti neki predmet koji vaš prijatelj može da nosi sa sobom na put kako bi ih podsećao na vas.

Advertisements
FOTO ILUSTRACIJA

Upaljač je super poklon za prijatelja koji puši, pa možete da ga iznenadite unikatnim upaljačem koji može svakodnevno da koristi. U zavisnosti od ukusa vašeg prijatelja, možete mu kupiti jednobojan upaljač, provida, upaljaš sa nalepnicama, lobanjama i slično. Možete pronaći i upaljače koji izgledaju starinsko i možda čak i duže traju.

FOTO ILUSTRACIJA

Otvarač za flaše će se svideti svakom prijatelju ili prijateljici koji vole da uz društvo uživaju u čaši ili flaši nekog pića. Otvarač za flaše može da bude jednostavan, ali može da se pronađe u različitim oblicima kao što su to ključ, prsten, čekić, metak i slično. Takođe se mogu pronaći otvarači za flaše koji na sebi imaju nastavak pomoću kog mogu da se koriste kao privezak za ključeve, a takođe postoje i oni koji na sebi imaju magnet, pa mogu da se uvek drže na određenom mestu i da se nikad ne zagube.

FOTO ILUSTRACIJA

Set podmetača za čaše je praktičan poklon koji može da se pronađe u mnogim radnjama i nije skup. Postoje razni podmetači za čaše pa će se sigurno pronaći nešto za svakoga, bez obzira da li vole jednostavnije ili šarenije stvari. U određenim radnjama možete pronaći i napraviti svoje lične, personalizovane podmetače na koje možete da ubacite određenu sliku ili citat.

FOTO ILUSTRACIJA

Šolja sa printom ili citatom je čest poklon ali ujedno može da bude i originalan ako ga osmislite sami. Na šolju možete da stavite vašu sliku, sliku nečeg drugog ili neki inspirativan citat koji može da motiviše vašeg prijatelja ili prijateljicu. Ovakav poklon će oni koristiti svakodnevno kad piju kafu, čaj ili neko drugo piće, i uvek će se setiti vas i cele situacije u kojoj ste im darivali tu šolju. Šolja može biti različitih veličina i boja. Takođe možete pronaći i šolje koje reaguju na temperaturu, pa pri zagrevanju menjaju boju ili prikazuju skrivenu sliku koja do tada nije bila vidljiva.

FOTO ILUSTRACIJA

Ukrasne tegle ne moraju da budu poklon za prijatelja koji se odnosi isključivo na kuhinju, već i na druge stvari, i u njih mogu da se stave razni predmeti i sitnice. Osim začina koji se koriste za pravljenje ukusnih jela, u ukrasne tegle mogu da se stave šljokice, semenje ili drugi proizvodi pa da se napravi ukras koji može trajati i više godina ako se pravilno čuva. Ukrasne tegle mogu da se poklone kao komplet, a možete darovati i jednu ukrasnu teglu koja ide zasebno, a može biti ispunjena dekoracijama ili slatkišima, sve zavisi od vašeg ukusa i ukusa osobe kojoj poklanjate tu teglu.

Advertisements
FOTO ILUSTRACIJA

Toblerone sa imenom vašeg prijatelja ili prijateljice su unikatan i ukusan poklon, koji može da se pronađe u određenim radnjama ili naruči sa interneta. Ako vaš prijatelj voli ovaj slatkiš, sigurno će mu se svideti i osećaće se posebno ako mu za rođenda ili neko drugo slavlje poklonite toblerone na kojima piše njegovo ili njeno ime.

FOTO ILUSTRACIJA

Torta može da se poklanja za razne prilike. Ako volite da pravite torte i imate dovoljno slobodnog vremena, možete samostalno napraviti tortu prateći recept vaše majke ili ga možete pronaći na internetu. Ako ipak nemate dovoljno vremena, možete u nekoj poslastičarnici naručiti tortu na kojoj može da stoji određen natpis, citat ili čestitka. Pažljivo odaberite ukus koji želite da vaša torta ima kako bi se svidelo vašem prijatelju ili prijateljici, a posebno obratite pažnju na moguće alergije. Ako je vaš prijatelj ili prijateljica obožavatelj nekog filma ili serije, možete pronaći i naručiti figurice za tortu koje mogu da budu dodatni ukras.

FOTO ILUSTRACIJA

Set za tuširanje je relativno čest poklon za prijatelja i može da se daje samostalno a može da bude i deo drugog poklona. Razni mirisi mogu da učine kupanje ili tuširanje lepšim, pa pažljivo birajte koji miris želite da set ima.

FOTO ILUSTRACIJA

Set za brijanje može biti dobar poklon koji je i koristan, pogotovo za nekoga ko voli da se često brije. Pravilno održavanje nege lica je važno i za muškarce i žene, pa ne oklevajte da vašem prijatelju poklonite set za brijanje koji sadrži i kremu za negu lica.

FOTO ILUSTRACIJA

Parfem može biti jednostavan i lep poklon, koji sa druge strane može biti ekstravagantan i skup. Bez obzira da li darujete prijatelja ili prijateljicu, parfem može da bude osličan poklon koji će moći da koriste svakodnevno kada idu u kupovinu, da se nađu sa prijateljima ili u nekoj drugoj situaciji. U zavisnosti od vašeg budžeta i ukusa vašeg prijatelja, možete uzeti razne parfeme koji pripadaju poznatim brendovima. Ipak, parfemi poznatih brendova možda nisu ono što vaš prijatelj želi, pa će njemu ili njoj svideti i neki drugačiji miris.

Advertisements
FOTO ILUSTRACIJA

Rokovnik se daruje u mnogim situacijama, za rođendane, početak školske/fakultetske godine, diplomiranje ili početak nekog novog posla, tako da ne možete da pogrešite ako njega izaberete kao poklon za prijatelja. Rokovnici mogu da se pronađu sa raznim citratima i slikama koje mogu da budu interesantne i da se svide vašem prijatelju. One se mogu pronaći u knjižarama ili naručiti preko interneta i nisu naročito skupi, mada se mogu pronaći specijalno napravljeni koji imaju cirkone ili druge ukrase.

FOTO ILUSTRACIJA

Hemijska sa ugraviranim imenom ili nekim kratkim citatom koji će biti unikatan i svideti se vašem prijatelju ili prijateljici. Neki vole da ovaj poklon čuvaju kako bi se mogli sećati na onog ko im je poklonio to ili ipak vole da koriste dobijen poklon, pa će ga koristiti u svim mogućim prilikama, i biti zahvalni na njemu.

FOTO ILUSTRACIJA

Privezak možda deluje kao jednostavan poklon ali on to ne mora biti. Ako pronađete savršen privezak koji se uklapa u stil vašeg prijatelja, on neće gledati u to koliko vredi ili koliko je velik dobijeni poklon. Posebno napravljene priveske u obliku određene životinje, predmeta, ili lika iz filma ili serije možete pronaći na internetu ili u određenim prodavnicama koje se bave pravljenjem i prodajom privezaka i drugih sitnica.

FOTO ILUSTRACIJA

Knjiga može biti savršen poklon za nekoga ko voli da čita, bilo to fantastika, istorija, filozofija ili neki drugi žanr. Iako vaš prijatelj ili prijateljica imaju stotine knjiga, sigurno se neće buniti i razočarati ako kao poklon od vas dobiju još jednu knjigu. Samo gledajte da to ne bude knjiga koju već imaju, što može biti drugačiji problem. Uz knjigu možete pokloniti i bookmark tj. obeleživač koji će obezbediti da vaš prijatelj može da obeleži gde je stao sa čitanjem nakon što odloži knjigu.

FOTO ILUSTRACIJA

Društvene igre postaju veoma popularne i igraju se u svim uzrastima, bez obzira da li su u pitanju deca ili odrasli. Igranje društvenih igara je jedan način da se okupi društvo i da se druži nekoliko sati. Društvene igre se mogu pronaći u određenim prodavnicama i na internetu i njihove cene variraju, u zavisnosti od toga koja igra vam se sviđa. Igra može biti jednostavna ili kompleksnija, i u njoj može učestvovati više ljudi, tako da obratite pažnju da pri kupovanju znate koji broj ljudi može da igra ovu igru.

Advertisements
FOTO ILUSTRACIJA

Bonsai drvo je poklon za prijatelja koji će zahtevati pažnju ali ne bi trebalo da bude previše komplikovano za vašeg prijatelja. Bonsai je minijaturno drvo koje može da raste godinama i na vašem prijatelju je da odluči kakav oblik želi da napravi od tog drveta.

FOTO ILUSTRACIJA

Davanje poklona prijatelju može da bude jako jednostavno zato što se poznajete dobro i dugo, ali iz tog istog razloga može da predstavlja i problem.

Možda ćete morati sa planiranjem poklona da počnete nekoliko dana ili čak nedelja ranije, ali sve je to u opisu posla najboljeg prijatelja ili prijateljice, pa ako želite da lepo iznenadite vašeg prijatelja, moraćete da se potrudite.

Nemojte misliti da je ovo neki strašan posao, na kraju krajeva, vaše prijateljstvo je mnogo jače i važnije od jednog poklona, a šta god da izaberete će se zasigurno svideti onome kome je namenjeno.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top