Poklon za tatu: Evo kako da ga obradujete

Tata je jedna od najvažnijih osoba u našim životima. Tata je tu celog života i već od ranog detinjstva deli svoja iskustva i svoje predloge sa svojim detetom.

Advertisements

Bez obzira da li imate 10 ili 50 godina, tata se smatra osobom koja nas čuva i pazi, ali takođe osobom kojoj možemo da se poverimo i izjadamo, a da zauzvrat očekujemo razumevanje i savetovanje.

Čak i ako je vaš otac od onih roditelja koji su često na putu ili jednostavno provode mnogo vremena na poslu, vreme kada je on kod kuće je cenjeno.

Deca u svom tati vide heroja koji je uvek tu da pomogne, popravi pokvarenu igračku, zameni sijalicu ili zakuca poneki ekser. možda treba da pomogne oko domaćeg zadatka iz matematike ili biologije, ili da napiše sastav. Kako odrastamo, tata ime sve više uloga i ozbiljnijih obaveza.

Advertisements

Naravno, niko nije savršen, pa se može desiti da tatine šale koje on smatra presmešnim budu naporne ili zastarele, da često pita kako funkcioniše određena aplikacija na telefonu ili program na računaru, ili morate da mu odete u prodavnicu po cigare ili novine. Čak i sa ovim ’manama’ tata se voli i poštuje.

Tatama ponekad može biti teško naći poklon, zato što izgleda kao da ih ništa ne interesuje ili već imaju ono što im je potrebno.

Zato se za pronalaženje pravog poklona za tatu ponekad provode dani ili nedelje u mučnom obliaženju prodavnica ili veb stranica kako bi se pronašla ideja za savršen poklon, bilo to za rođendan ili neku drugu priliku.

Advertisements

Pokazaćemo vam neke od primera za moguće poklone za vašeg tatu, pa ćete verovatno pronaći neku ideju za darivanje.

Poklon za tatu koji voli da popravlja i da se bavi poslovima po dvorištu

Zaštitne rukavice mogu da se koriste pri mnogim poslovima koje se obavljaju u dvorištu i oko kuće kao što su rad u bašti, obrada i pravljenje predmeta od drveta i slično. Ove rukavice mogu da se pronađu relativno jeftino u zavisnosti od svoje debljine i veličine, i mogu da budu u raznim bojama, a ako se vaš tata voli baviti ovakvim poslovima, zaštitne rukavice mogu biti savršen poklon.

Set šrafcigera/odvrtača je dobar poklon koji je veoma praktičan i sigurno će se koristiti u mnogim prilikama kada nešto treba odvrnuti, zavrnuti ili pritegnuti. Šrafcigeri se mogu naći u raznim veličinama i sa različitim nastavcima, sa magnetnim krajevima i slično. Iako većina tata verovatno već poseduje neke odvijače, možda ćete kupiti baš one koje nema, a i ako ih već ima, uvek će radije koristiti one koje su mu poklonili sin ili ćerka.

Advertisements

Bušilica je koristan poklon kojem će se vaš tata oduševiti. Postoje bušilice na struju i aku bušilice kojima nije bio poteban kabl kako bi radila. Bušilicom mogu da se buše rupe, zavrću šrafovi, a može da ima i druge upotrebe. Ovaj poklon je možda malo skuplji, ali je koristan i znajte da će ga vaš tata koristiti kad god uhvati priliku.

Poklon za tatu koji voli da uživa u prirodi svog dvorišta

Mreža za odmaranje koja može da se okači između dva drveta u hlad, na koju vaš tata može da legne i odrema posle ručka je odličan poklon za svakog tatu koji voli svoju poslepodnevnu dremku. Mreža možda zauzima više mesta i potrebno je da imate dva drveta koja su dovoljno blizu/daleko, ali vredi zato što je odlična za odmor, dremanje, čitanje ili slušanje muzike. Budite sigurni da će ovaj poklon biti koristan ne samo vašem tati, već i mami, braći i sestrama, pa i vama.

Set za roštilj će se svideti vašem tati ako on voli da svoje goste dočeka roštiljem. Mnoge tate vole da svoje prijatelje i rodbinu zabavljaju pričama uz pečenje roštilja, pa bi mu za to bilo korisno da ima prave instrumente. Za set mogu da dođu u obzir različiti kuhinjski predmeti, začini, rukavice, pa čak i kecelja o koju će moći da obriše svoje ruke bez da se uprlja.

Advertisements

Suncobran je koristan najviše leti da vas zaštiti od zračenja sunca i negativnih efekata na zdravlje, ali i za vreme kišne sezone ako želite da izađete u dvorište bez da odmah pokisnete. Pod suncobran možete da postavite sto sa stolicama na kojima možete da sedite i uživate u svojoj okolini.

Poklon za tatu koji voli da bude aktivan

Bicikl je odličan poklon koji vaš tata može da iskoristi da se bavi fizičkom aktivnošću, i da može da ode do prodavnice ili svojih prijatelja bez da pali svoj automobil. To ne mora da bude skup, profesionalni bicikl, ako se vaš tata ne bavi time, već će mu biti dovoljan i jeftiniji kog možete naći u raznim prodavnicama biciklova i druge opreme.

Advertisements

Smart watch koji može da prati kretanje vašeg tate, bilo da on trči ili šeta, pa može da uporedi daljinu koju je prošao dan ranije, nekoliko dana ranije itd. Takođe može sebi da postavi cilj na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, koliko koraka želi da napravi ili koliko kilometara želi da pređe. Ovaj poklon je zanimljiv, savremen i može da pomogne vašem tati da ga motiviše da živi zdrav život.

Patike za trčanje su veoma važne svakom ko trči zato što štite noge ali i celo telo od povreda, bola i umora. Važno je odabrati odgovarajuću veličinu i oblik koji odgovara vašem tati, pa je možda dobro da se posavetujete sa njim ili nekim ko se bavi obućom, da vam preporuče nešto najbolje.

Mesečna članarina u teretani će oduševiti vašeg tatu. Ovaj poklon je najbolje dati tati koji se bavi fitnesom i svojim fizičkim izgledom, kako ne biste uvredili svog tatu poklonom koji šalje poruku da treba da smrša ili razvije svoje mišiće.

Advertisements

Poklon za tatu koji voli tehnologiju

Bežične slušalice vaš tata može da koristi na putu do posla i sa posla, pa čak i na poslu ako njegova pozicija to dozvoljava, ali i u kućnim uslovima ako želi da sluša muziku ili gleda film bez da ometa druge ukućane. Postoje različite vrste bežičnih slušalica koje možete da izaberete u zavisnosti od budžeta, boje ili proizvođača kog želite da izaberete.

Bežični punjač za telefon koji vaš tata može da nosi sa sobom i koristi gde god da krene, i može da mu pomogne ako mu se isprazni baterija a pri ruci nema izvor struje. Može da se koristi u putovanju ili na nekom drugom mestu gde je nemoguće uključiti običan punjač u struju.

Advertisements

Podloga za miša omogućava da računarski miš besprekorno radi i da mu ne smetaju podloge na kojima se nalazi. Bez podloge se može desiti da se miš ili ošteti, ili da ne radi pravilno zbog čega mogu da nastanu poteškoće pri upravljanju mišem. Postoje razne vrste i veličine podloga, pa ćete imati velik izbor u zavisnosti od toga šta vam se svidi.

Poklon za tatu koji voli da kuva

Knjiga recepata može da pomogne vašem tati da isproba nove recepte u slučaju da mu dosade oni koje već priprema. Knjiga recepata njemu može kasnije da služi kao motivator i inspiracija da sprema svojoj porodici i prijateljima jela koja možda ni oni nisu isprobali.

Daska za sečenje na kojoj piše ’najbolji kuvar’ će pružiti vašem tati pohvale i prikazati mu koliko ste zahvalni na njegovom kuvanju. Ta daska za sečenje može da bude različitih veličina, a čak ne mora ni biti od drveta, već možete nabaviti daske od kamena ili nekih čvršćih materijala na kojima će teže ostajati tragovi i koja će duže trajati.

Advertisements

Kecelja se obično poklanja domaćicama, ali ako vaš tata voli da provodi vreme kuvajući, sigurno će mu biti potrebno nešto o šta može da obriše ruke od začina i drugih proizvoda koje koristi pri kuvanju. Ova kecelja može da ima neki šaljiv natpis ili crtež koji će mu činiti sate provedene u kuhinji zanimljivijim.

Poklon za tatu za razne prilike

Novčanik je ponekad veoma dobar poklon, pogotovo ako je vaš tata jedan od onih koji svoj novac, dokumenta i telefon drže po džepovima, pa se uvek bojite da li će mu nešto ispasti ili će uspeti da se vrati iz prodavnice ili sa puta sa svim potrebnim predmetima. Za novčanik možete odabrati neki od raznih kožnih novčanika koji se mogu pronaći, a možete odabrati i neke šarenije, dekorativnije novčanike, u zavisnosti šta vaš tata voli.

Advertisements

Čarape sa zanimljivim šablonima su interesantni. Zašto uvek moraju da budu u pitanju jednobojne, dosadne čarape, ako vaš tata može da se hvali svojim poznanicima sa čarapama koje na sebi imaju jagode, pse ili nešto potpuno drugo.

Magnet ili bedž na kom piše ’najbolji tata na svetu’ ne mora da bude isključivo poklon koji mlađa deca poklanjaju svojim tatama, već je lep i promišljen poklon koji mogu da daruju i starija deca koja su odrasla i ne znaju šta bi poklonili svom tati za rođendan. Iako jednostavan, ovaj poklon će ga usrećiti zato što će znati da ga još uvek smatrate veoma važnom osobom u svom životu, pa makar više ne živite sa njim.

Plastična biljka je odličan poklon koji možete da poklonite svom tati. Tako će i on moći da se hvali svojim cvećema kao što to i vaša mama već verovatno radi. Ova biljka ne zahteva mnogo pažnje osim da se s vremena na vreme obriše prašina sa lišća, tako da će duže vremena moći da krasi dnevnu sobu ili kancelariju vašeg tate.

Advertisements

Koliko god da imate godina, tatin rođendan će uvek imati poseban značaj u vašem životu, i koliko god da ste zauzeti, pokušajte da mu na bar neki način date doznanja da ga volite i cenite.

Ako niste u mogućnosti da ga posetite, pošaljite mu poruku ili obavite jedan video poziv sa njim, a u međuvremenu mu pošaljite poklončić kao mali znak pažnje.

Šta god da izaberete kao poklon za vašeg tatu, on će se radovati i uvek će se hvaliti svojim poklonima koje će ili zauvek držati kao ukras, ili će ih koristiti što češće može.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top