Poklon za učiteljicu: Unikatne ideje za poklon koji će dugo čuvati

Učiteljica je osoba koja igra veoma važnu ulogu u dečjim životima, jer je od vrlo ranog perioda u njihovim životima.

Advertisements

Ponekad je učiteljica ta koja provodi više vremena sa decom od njihovih roditelja. Učiteljica ih uči veštinama potrebnim za školovanje, ali isto i onim koje su neophodne za razvoj deteta kao pojedinca. Ponekad od nje zavisi kakva interesovanja će deca razviti i čime će se baviti u budućnosti.

Sve ove uloge i još mnogo njih učiteljica ima, pa je to razlog zbog kojeg deca i njihovi roditelji žele da joj se zahvale i pokažu koliko su njen trud i rad cenjeni i poštovani. Pokloni se učiteljici najčešće daju za završetak četvrtog razreda, za 8. mart i za njen rođendan. Naravno, ovo nisu jedini trenuci kada učiteljica može da primi poklone, ali jesu najčešći.

Često roditelji smatraju da učiteljica zaslužuje najbolje, pa se skupljaju ogromne pare i ekstravagantni pokloni. To nije jedini način da se učiteljica oseća ponosnom i srećnom. Ponekad su jednostavniji i unikatniji pokloni dovoljni da nekoga učinimo srećnim, pa da im čak krenu i suze.

Advertisements

Iako neki smatraju da je davanje poklona učiteljici loše zato što to smatraju mitom, ali potrebno je setiti se da nije sve u skupim poklonima, a i moramo priznati da svako voli kada dobije neku sitnicu koja kazuje da postoji određeni nivo poštovanja i ljubavi.

Ovo su samo neki primeri poklona koji bi oduševili svaku učiteljicu i učinili da se oseća posebnom.

Kolačići koje su pravili njeni đaci mogli bi da budu veoma unikatan i ekonomičan, a opet veoma promišljen i interesantan poklon. On imogu biti raznih veličina, oblika i ukusa, a svako dete može da stavi svoj pečat, kojim će označiti sopstveno učestvovanje u pravljenju poklona. Na kolačićima mogu da budu crteži ili dečji potpisi koji će pokazivati detetova osećanja. Kolačići mogu da se pojedu ili mogu da se drže kao ukras i kao uspomena na generaciju đaka.

Advertisements

Uramljena slika njenih đaka bi mogla da bude savršen poklon za učiteljicu. Naravno, to ne mora da bude obična slika gde svi stoje jedno pored drugog i gledaju u kameru. To može biti slika u parku ili bilo kom drugom mestu gde su sva deca zajedno, dok se igraju, pevaju ili rade nešto drugo. Slika pruža trajne uspomene koje učiteljica može da drži u učionici, u svom dnevnom boravku ili bilo gde drugde.

Đaci pred kraj školske godine ili pred neku posebnu priliku mogu da odvoje vrlo malo svog vremena i napišu svojoj učiteljici pismo. To pismo može da sadrži dečje poruke svojoj učiteljici, razloge po čemu će ju pamtiti i na čemu su joj zahvalni. Pismo može biti ukrašeno crtežom ili nalepnicom, čime će biti prepoznatljiva.

Advertisements

Drvo uspomena je kreativan način da jedno odeljenje ostane u lepim sećanjima. Na tom drvetu se mogu naći imena učiteljice i sve dece. To drvo može biti bujno i šareno ili jednobojno koliko god vam se sviđa. Na pokoju granu se mogu okačiti i predmeti ili napisati dogodovštine koje su karakteristične za to odeljenje. Ovaj poklon može da služi kao slika na zidu ili ukras na stolu ili nekoj drugoj površini na kojoj će doći do izražaja.

Medalja za najbolju učiteljicu je unikatan poklon koji je pomalo i šaljiv ali će zasigurno učiniti da se učiteljica oseća uspešnom i cenjenom, isto kao i sportisti koji dobiju medalje. Ona može biti zlatne, srebrne ili bilo koje boje, a na njoj osim najbolje učiteljice može da stoji i kratka posveta.

Poklon može da se napravi i uz pomoć dečije mašte, gde možete deci dati da zajednički osmisle pesmu za svoju učiteljicu. Bilo to pohvale za njen trud i rad ili smicalice i dogodovštine koje su se desile prethodnih godina, deca mogu da smisle odličnu, šaljivu i pesmu punu emocija koja će oduševiti učiteljicu. Naravno, deca mogu imati pomoć starijih i iskusnijih od sebe, ali što veći deo pesme dođe iz dečjih umova, to će poklon biti unikatniji i posvećeniji.

Advertisements

Drvena kutija sa posvetom je sigurno unikatan i zanimljiv poklon, koji može biti i praktičan. Kutija može da se daruje prazna a u nju mogu da se ubace slatkiši ili hrana koju učiteljica voli. Na njoj mogu biti iscrtani ili naslikani određeni simboli ili poruke koje će učiteljici ostati kao uspomena na svoje đake.

Kao jedno veliko iznenađenje, učiteljci se može prirediti žurka iznenađenja u kojoj će učestvovati i deca i roditelji. Žurka može biti upotpunjena balonima, grickalicama i sokovima, a deca mogu da osmisle predstavu ili recitacije kojima bi upotpunili iznenađenje.

Advertisements

Unikatna šolja iz koje učiteljica može da pije čaj, kafu ili bilo koje drugo piće može biti odličan poklon za bilo koju učiteljicu. Lepom i interesantnom šoljom ona može da se hvali svojim kolegama i poznanicima.

Sveće su sve češći izbor pri davanju poklona i daruju se deci, roditeljima, rođacima, prijateljima pa i učiteljima. Sveća može biti posebna na razne načine, može imati različite oblike, od olovke, dnevnika, table za pisanje, sveske iz matematike ili kontrolnog zadatka. U sveću se mogu dodati razni mirisi cveća ili voća koje učiteljica voli.

Svakoj učiteljici preporučujemo da ima sat na koji može da proverava koliko je ostalo do kraja časa i koliko đaci imaju vremena da urade kontrolni. Ako ga već nema, ručni sat može da bude odličan poklon koji će učiteljica moći da koristi i za dobro i za ’zlo’.

Advertisements

Ako voli nakit, poklon za učiteljicu mogu da budu narukvica, prsten, minđuše ili ogrlica. One mogu biti različitih veličina i oblika, ali obratite pažnju na to da li i koju vrstu nakita učiteljica voli. Zapitajte se da li je to nešto što bi učiteljica nosila pre nego što kupite, kako ne biste izabrali pogrešan poklon.

Nakit ne mora da dolazi iz zlatare ili neke druge prodavnice, ono može da bude napravljeno od strane đaka. Materijal od kog može da se pravi nakit su glina, karton ili neki drugi materijal koji može da se seče ili oblikuje po želji i potrebi.

Knjiga možda ne izgleda kao jedinstven poklon za darivanje učiteljice, ali pažljiv odabir žanra i naslova knjige može iskreno da iznenadi i oduševi učiteljicu. Bez obzira da li su u pitanju dečije priče koje može da koristi u nastavi ili neki drugi žanr koji može da čita u slobodno vreme, knjiga sa posvetom može da bude savršen poklon za kraj školske godine ili za rođendan.

Advertisements

Biljke su nešto što mnogi ljudi vole zato što ukrašavaju prostor u kom živimo, a i daju nam kiseonik. Kao poklon učiteljici možete dati razne vrste cveća, od kaktusa i do ruža i drugog šarenog i mirisnog cveća. Kao poklon može koristiti i plastično cveće ali ono živo svojim mirisom i prirodnim bojama može da bude bolji poklon.

Koji god poklon za učiteljicu izabrali, učiteljice će biti srećne što ste mislili na njih i što ste vi i vaša deca iskoristili deo svog slobodnog vremena za osmišljavanje i pravljenje ili kupovanje poklona.

Bez obzira na to da li je u pitanju kraj školske godine ili ’mala matura’ na kraju četvrtog razreda ili bilo koja druga svečana prilika, darivanje učiteljice je nešto posebno što i ona i njeni đaci pamte dugo, dogo vremena, a dešava se i da sledeće generacije slušaju o lepim iskustvima i avanturama koje je učiteljica imala sa đacima.

Advertisements

Bez obzira na to da li je dete bilo tiho i povučeno, nestašno ili ’nevaljalo’, učiteljica će se svakog deteta sećati sa osmehom na licu, pa i poklon koji dobije će u njoj buditi isključivo pozitivna osećanja sreće i zadovoljstva.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top