Za sve prilike: Ideje za poklon do 1000 dinara

Darivanje poklona može da bude veoma zabavan proces koji nam omogućava da bolje upoznamo neku osobu i da porazmislimo šta bi to njima odgovaralo i šta bi oni smatrali kao dobar poklon za neku posebnu priliku.

Advertisements

Različiti pokloni se daruju u različitim okolnostima kao što su rođendani, Božić, Nova godina, Vaskrs, slava, venčanje ili neki drugi povod.

Postoje tradicionalni pokloni koji se poklanjaju u određenim situacijama kada se tradicija prenosi sa kolena na koleno, a svakim danom ljudi osmišljavaju poklone koji su van tradicije, koji su originalni i koji se cene i poštuju.

Koji god poklon do 1000 dinara da darujete vašem članu porodice, prijatelju ili poznaniku, ako je dobro promišljen i kupljen ili napravljen s ljubavlju, biće cenjen, i onaj kome ste ga poklonili će osetiti ljubav, sreću i poštovanje koje osećate prema toj osobi.

Advertisements

Neretko se dešava da u kratkom vremenskom periodu postoji više proslava koje zahtevaju darivanje članova porodice, prijatelja i drugih poznanika, što može da predstavlja određen finansijski problem.

Pronalaženje poklona koji koštaju mnogo možda nije najbolja ideja u ovakvim situacijama.

Zato je bolje da se uloži malo truda koji je besplatan, a da se osmisle, kupe ili naprave pokloni koji koštaju manje, ali imaju istu, ako ne i veću sentimentalnu vrednost od skupih i možda neoriginalnih poklona.

Advertisements

Postoje mnogi primeri jeftinih poklona koji ako se dobro isplaniraju i osmisle mogu da oduševe i usreće onoga kome ih poklanjate, bez obzira na koju cenu imaju.

Uramljena fotografija je naravno unikatan poklon zato što je svaka fotografija koju izradite vaša i niko nema takvu fotografiju, pa ako se i desi da osoba kojoj želite da poklonite ovakav poklon dobije sličan od nekog drugog, ipak će se sigurno oduševiti i neće biti razočarani zato što se na tim fotografijama nalaze sećanja njih i njima dragih osoba, koje bude osećanja sreće, mira i ljubavi.

Fotografija za koju se odlučite da poklonite nekome može da bude fotografija njih i njihovih prijatelja, vas ili nekog drugog, ili neka fotografija koja vas jednostavno podseća na tu osobu.

U zavisnosti od veličine fotografije za koju se odlučite da darujete, njihova cena može da varira do oko 300 dinara, ako odaberete uobičajene veličine slike. Ram za slike možete da nađete po ceni od 150 dinara pa naviše u zavisnosti od kvaliteta i veličine rama za sliku koji tražite.

Advertisements

Rokovnik je lep i koristan poklon koji može da se daruje prijateljima i članovima porodice koji vole da zapisuju važna dešavanja i vode beleške o određenim situacijama i da pamte podatke o mnogim stvarima.

Takođe možete da darujete ovaj poklon onome ko voli da sakuplja lepe rokovnike i sveske. Postoje različiti rokovnici koji se razlikuju po veličini i materijalu od kojeg su pravljeni pa od toga naravno zavisi njihova cena.

Naravno, postoje rokovnici koji koštaju i više od 1000 dinara, ali i za manje od ove količine novca možete da pronađete rokovnike koji izgledaju zanimljivo.

Hemijska olovka ili nalivpero je odličan poklon do 1000 dinara koji je uz to i koristan zato što vaša voljena osoba može da zapisuje važne stvari koje ne želi da zaboravi, kao što su datumi rođendana i raznih proslava ili poslovnih datuma.

Advertisements

Hemijska može da bude profesionalna a može da bude i zabavna, pa možete kupiti onu koja može d apiše u više boja.

Ako se odlučite za nalivpero, imate mnoge opcije pera raznih izgleda, od onih koji imaju starinski tradicionalni izgled uz koje možete da kupite i tintu, a možete da kupite savremeno pero koje naizgled izgleda kao hemijska a u stvari je drugačija od nje.

Kalendar je odličan poklon koji se obično daruje na početku ili kraju godine, pa je veoma koristan poklon koji će se koristiti cele predstojeće godine.

Kalendari nisu skupi pokloni i možete odabrati kalendare različitih dimenzija koji odgovaraju određenom prostoru u kom živi ili radi osoba kojoj dajete ovaj poklon.

Advertisements

Kalendar može biti stoni, koji je malih dimenzija i služi da može da se postavi na sto ili policu koja je pri ruci kako bi se u bilo kom trenutku mogao proveriti datum.

Postoje i veći, zidni kalendari koji se okače na zid i privlače pažnju svakog ko uđe u prostoriju u kojoj se on nalazi.

Kalendari mogu biti različitih tema, kao što su verski kalendari sa slikama svetaca ili manastira, a možete i da napravite kalendar u koji ćete staviti različite fotografije.

Šolja možda zvuči kao dosadan i čest poklon, ali uz malo kreativnosti može da bude interesantan poklon koji će oduševiti osobu kojoj ju poklanjate.

Advertisements

Šolje mogu da se pronađu u različitim veličinama i oblicima, s tim da one malo čudnijih oblika koštaju više od običnih.

Postoje mnoge šolje između kojih možete da birate, bez obzira da li osoba kojoj ih poklanjate voli jednostavne ili veoma šarene šolje, pronaćićete nešto što vas zanima.

Takođe možete u određenim prodavnicama „napravite“ svoju šolju, što znači da možete da izaberete fotografiju ili citat koji bi se svideli vašoj voljenoj osobi i to isprintate na šolju.

Postoje i šolje koje reaguju na promenu temperature, pa ako je vaša šolja crna, pri stavljanju toplih napitaka u nju ona će promeniti boju i svoj izgled.

Advertisements

Podmetači za šolje su veoma koristan poklon ako je vaša voljena osoba od onih koji se boje da oni ili njihovi gosti ne uflekaju stoljnjak ili neku drugu podlogu na kojoj se nalaze.

Postoje različiti podmetači za šolje koji su različitih cena. Cena zavisi od materijala od kog su pravljeni podmetači kao što su drvo, metal, plastika ili nešto drugo.

Cena takođe zavisi i od broja podmetača koji se nalaze u pakovanju, njihovog oblika i veličine, a ponekad i slika koja se nalazi na njima može da utiče na cenu.

Komplet šolja i kafa je dvostruko koristan poklon za one koji vole da piju kafu, pa ćete ih oduševiti sa 200 ili 500 grama kafe koji se nalaze u pakovanju. Još jedan dodatan bonus je šoljica za kafu koja se takođe nalazi u paketu.

Advertisements

Ovaj poklon je obično jeftin i može da se nađe u određenim prodajnim mestima za manje od 1000 dinara, a osoba kojoj ga poklanjate će vam biti zahvalna na velikoj količini kafe koju će moći da popije ali i na šolji u koju će moći da kuva kafu.

Naravno, bitno je da ovaj poklon darujete nekome ko kafu pije, kako ne bi došlo do nesporazuma.

Set čaša može da se poklanja za mnoge prilike a za mnoge može i da se koristi. Čaše mogu da budu različitih oblika i veličina u zavisnosti od pića za koje su namenjene, i može da ih bude različit broj u setu.

Naravno da postoje i skuplji setovi čaša koji mogu da se pronađu u radnjama, ali postoje i oni jeftiniji koji izgledaju jednako lepo bez obzira na njihovu malu cenu.

Advertisements

Flaša određenog pića je uvek odličan poklon bez obzira da li osoba kojoj darujete ovaj poklon voli to piće da popije ili da sačuva tu flašu u svojoj kolekciji pića koja krase police u kući.

Na vama je da odlučite koje piće želite da poklonite nekome, a na to će sigurno uticati ličnost te osobe, a verovatno znate koje piće najviše voli vaša voljena osoba.

Postoje vrste pića čije flaše koštaju i po nekoliko hiljada dinara, ali i za manje novca možete da pronađete neko piće koje će iznenaditi i obradovati slavljenika.

Advertisements

Kapa je poklon koji ćete verovatno odabrati u hladnijim mesecima godine ali ona može da bude veoma lep i koristan poklon. U zavisnosti od pola osobe koju darujete postoje različite vrste kapa i njihove boje.

Ako želite da vašoj voljenoj osobi bude toplo u toku hladnijih dana, možete se odlučiti na vunene kape koje su mekane i tople, a možete se odlučiti i za druge materijale koji bi više odgovarali toj osobi po vašem ili njenom mišljenju.

Čarape mogu da budu veoma interesantan poklon do 1000 dinara kada se ne odlučite za „dosadne“ jednobojne čarape.

Na mnogim mestima se mogu naći šarene čarape sa različitim motivima kao što su hrana i životinje, a ponegde se mogu pronaći i parovi čarapa različitih boja i šara.

Advertisements

Naravno, ako osoba koju darujete voli jednostavnost, ne morate se odlučivati za neke šarene, upadljive čarape, već će se ta osoba oduševiti i običnim, jednobojnim čarapama.

Šal je kao i kapa poklon koji se daruje u hladnim mesecima ili ranije kao priprema za hladne dane. U zavisnosti od stila osobe kojoj tražite poklon možete pronaći šaleve različitih boja i veličina.

Postoje tradicionalni šalevi ali se danas mogu naći i veći i šareni, koji su veoma korisni zato što čuvaju toplotu u hladnom periodu.

Na nekim mestima možete pronaći i komplete šaleva, rukavica i kapa koji mogu imati različite cene u zavisnosti od kvaliteta, amterijala i prodavnice u kojoj tragate za poklonom.

Advertisements

Naočare za sunce se nasuprot šalevima i kapama obično poklanjaju u periodu kada preti jako sunce koje otežava gledanje i može da ošteti vid.

Kada se biraju naočare, može se očekivati velik broj različitih cena, od 300 dinara pa naviše.

Ponekad može biti teško odabrati prave naočare za sunce zbog toga što možda ne znate koji oblik naočara bi najviše odgovarao vašem prijatelju ili članu porodice, pa postoji šansa da pogrešite.

Pokušajte da pronađete prodavnice u kojima je moguć ili povratak novca ili zamena proizvoda.

Advertisements

Jastuk za putovanje je koristan proizvod i vaš prijatelj ili član porodice bi se sigurno oduševio da može da da na svoja putovanja ponese nešto što će ga podsećati na vas.

Jastuk za putovanja će sprečiti bolove vašeg prilatelja ili prijateljice koji mogu da nastanu pri dugim putovanjima, a to će ig sigurno učiniti srećnim.

Kuhinjski pribor je odličan poklon za bilo koga ko voli svoje vreme da provodi u kuhinji.

Advertisements

Od kuhinjskog pribora možete da se odlučite za jedan ili više njih u zavisnosti od toga šta planirate da kupite i kakvog je to kvaliteta, ali sigurno možžete jeftino da prođete sa ovim poklonom.

Možete se odlučiti za komplet pribora za jelo, neku posudu ili šerpu koja izgleda zanimljivo, ili znate šta vašoj voljenoj osobi fali u njihovoj kuhinji.

Kecelja je praktičan poklon koji će se svideti vašem prijatelju. Ovaj poklon ne samo da je praktičan, već može da bude i zanimljiv, ako pronađete kecelju sa određenim natpisom ili slikom koja je zanimljiva.

Advertisements

Mirišljava sveća je odličan poklon koji je jeftin a može da bude jako lep i cenjen poklon koji će vaš prijatelj ili član porodice ceniti. Mirišljave sveće možete da pronađete u različitim oblicima i veličinama, a od toga zavisi i njihova cena.

Mirišljave sveće mogu da se pronađu u mnogim mirisima u zavisnosti od toga šta se dopada vama ili onome kome dajete ovaj poklon, pa možete birati između mirisa raznog cveća, hrane ili nekog drugog mirisa koji će ukrasiti sobu u kojoj se sveća upali.

Magnet za frižider je odličan i najčešće jeftin poklon do 1000 dinara koji će se svideti onome kome ga poklanjate.

Magneti se mogu pronaći u mnogim radnjama i mogu da budu sa različitim natpisima koji obično imaju šaljiv karakter i oni spadaju u jeftinije magnete, a postoje i skuplji magneti koji mogu imati najrazličitije oblike i veličine.

Advertisements

Mogu se naći magneti sa natpisom mesta u kojem se nalazite ili nekog obeležja tog mesta, što će ovaj poklon učiniti lepšim i posebnijim.

Korpica slatkiša će se svideti osobi koja voli da jede slatkiše, tako da će ovaj poklon biti pun pogodak. Na određenim mestima možete pronaći već gotove korpice slatkiša određene marke, a možete i sami da osmislite svoju originalnu korpicu.

Korpice možete pronaći u mnogim prodavnicama a na vama je da razmislite kako biste ju popunili.

Možete se odlučiti za slatkiše koje znate da vaša voljena osoba voli, a možete se odlučiti za neke zanimljive slatkiše koje ta osoba možda do sada nije isprobala, što može da bude zanimljivo, i mogu da pronađu svoj novi omiljeni slatkiš.

Advertisements

Paket grickalica iznenađenja je poklon sličan korpici slatkiša, ali je razlika u tome da ćete za ovaj poklon odabrati slane grickalice koje mislite da bi se svidele onome kome poklanjate ovaj poklon, a na vama je da odlučite da li ta osoba više voli slatkiše ili grickalice, kako biste mogli da se odlučite za pravi poklon.

Ovaj poklon može da bude prilično jeftin i da vas košta do 1000 dinara u zavisnosti od vrste i količine hrane koju ste pripremili u paketu.

Knjiga je odličan poklon za svakoga ko voli da čita i da saznaje nove stvari vezane za nauku ili istoriju, ili možda ipak više voli da se upušta u svet romantike, fantastike ili horora.

Advertisements

Koji god žanr da voli osoba kojoj želite da kupite knjigu za rođendan, sigurno ćete pronaći nešto.

Iako postoji mnogo skupih knjiga koje koštaju mnogo više od 1000 dinara, možete pronaći i one koje su jeftinije a ipak su dobre i interesantne. Pri odabiru knjige najvažnije je da bar otprilike znate šta voli da čita osoba kojoj pripremate poklon.

Slagalica je interesantan poklon do 1000 dinarakoji će se svideti vašem prijatelju ili članu porodice koji voli slagalice i druge vrste zagonetki. Postoje mnoge različite slagalice koje mogu da budu i mnogo skuplje od 1000 dinara, ali postoje i one koje su jeftinije a pružiće malo razonode.

Takođe, u određenim radnjama možete da napravite svoju slagalicu, tako što ćete odabrati fotografiju od koje želite da napravite slagalicu, i da odaberete količinu delova slaglice, što je takođe veoma interesantno.

Advertisements

Buket cveća je lep poklon koji možete da darujete majci, baki, prijateljici ili nekoj poznanici za koju smatrate da bi joj se svidelo da dobije buket cveća za neku posebnu priliku.

Na vama je da odaberete vrstu cveća koja će se naći u buketu u zavisnosti od onoga što smatrate da bi se svidelo vašoj dragoj osobi.

Saksija sa cvećem je poklon koji će se svideti osobi koja voli da gaji cveće i koja bi volela da doda još jednu saksiju u svoju kolekciju biljaka.

Advertisements

Postoji mnogo različitih vrsta cveća i drugih biljaka koje mogu da se nađu za ispod 1000 dinara, koje mogu da traju dugo ako se o njima brinemo na odgovarajuć način.

Lak za nokte će se svideti bilo kome ko voli da lakira svoje nokte, a postoje jeftini lakovi za nokte koji su dobrog kvaliteta, pa će se upotrebljavati za različite prilike.

Takođe se možete odlučiti za više lakova za nokte koji su različitih boja, pa ćete osobu kojoj ovo poklanjate pripremiti za bilo koju situaciju.

Advertisements

Majmunčić za nokte je zanimljiv poklon u obliku mjmuna koji kada pritisnete dugme koje se nalazi ispred njega, on duva u vaše nokte i omogućava da se lak na noktu brže osuši, pa su manje šanse da se lak na noktima mora popravljati.

Privezak je jeftin poklon koji može da usreći osobu kojoj darujete ovaj poklon zato što predstavlja lep ukras koji može da se okači na torbu, na ključeve ili na neko drugo mesto koje će krasiti.

Može da bude različitih veličina i može da se nađe u najrazličitijim oblicima kao što su životinje, srce sa natpisom, cvet, lik iz filma ili neki logo, pa je na vama da odlučite koji privezak bi se najviše svideo osobi kojoj ga darujete za rođendan.

Advertisements

Plišana igračka je odličan poklon koji se obično daruje deci, ali i odrasli se isto tako obraduju ovakvim poklonima, koliko god mi možda mislili drugačije.

Naravno, ta igračka ne mroa da bude jako velika ili da predstavlja nekog lika iz crtanog filma, ali i običan plišani meda ili neka druga životinja mogu da pruže osećaj sreće i ljubavi koji su prisutni.

Ručno pravljena čestitka je lep i kreativan poklon koji će stvoriti mnoga lepa osećanja kod osobe kojoj ju darujete, zbog toga što će se videti da ste potrošili svoje vreme na razmišljanje o toj osobi i o tome kako bi trebala da izgleda čestitka i šta da piše u njoj.

Čestitku možete da napravite sami od malo papira, boja i kreativnosti, a prava osoba će taj poklon ceniti isto koliko i najskupoceniji poklon, a možda i više.

Advertisements

Ručno pravljen nakit može da bude veoma jednostavan i jeftin poklon do 1000 dinara.

U određenim trgovinama se mogu pronaći različite perlice i ukrasi različitih boja, srebrne ili zlatne koje se prodaju u količinama koje vama odgovaraju, pa je potrebna samo vaša mašta da osmislite kako želite da ta ogrlica ili narukvica izgleda.

Osim perlica možete dodati i određene priveske u obliku biljaka ili životinja, srca, ključa ili prvog slova imena osobe kojoj darujete ovaj poklon.

Advertisements

Ručno urađena slika je poklon koji možete sami da napravite uz malo kreativnosti i potrošenog vremena.

Čak ni ne morate biti sjajan umetnik kako biste napravili ovakav poklon, a osoba kojoj ga darujete će se oduševiti, pogotovo ako je u pitanju neki član porodice ili drag prijatelj.

Temu umetničkog dela izaberite sami na osnovu onoga što vi volite ili onoga što smatrate da bi se svidelo sobi kojoj poklon dajete. Osim slike, umetnički rad može da se sastoji iz nekog citata ili motivacione rečenice koja bi se svidela vašoj dragoj osobi.

Ručno napravljen kolač može biti jednostavan poklon ali jedan od onih koji bi zaista oduševili onoga kome ga dajete, pogotovo ako tu osobu znate dovoljno dobro da znate i kakve kolače voli.

Advertisements

To ne mora da bude neki jako komplikovan kolač, bitno je da vi uživate i da vam lepo ispadne. Ako vaš prijatelj ili član porodice više voli nešto drugačije, možete se odlučiti i za pecivo, hleb ili nešto drugo što želite da napravite.

Kao što se da primetiti, postoji dosta ideja za poklon do 1000 dinara koji mogu da se daruju što bi rekli „za male pare“, a mogu da predstavljaju znak pažnje koji će oduševiti i obradovati voljenu osobu kojoj taj poklon darujete.

Kaže se da je sreća u malim stvarima, pa se to i pokazuje na ozarenim licima i osmesima koji krase osobu kojoj darujete ovakav poklon.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top