Zanimljive ideje za poklon za kumu: Jer je ona to zaslužila

Kuma je osoba koja pruža utehu, podršku i savete. Jedna takva osoba zaslužuje da joj s vremena na vreme pokažemo koliko nam znači i da pružimo mali znak pažnje.

Advertisements

Poklon za kumu je savršen način da pokažemo koliko nam znači i da ima posebno mesto u našem srcu. Da bismo nekome pokazali da nam je nezamenjiv, možemo koristiti više prilika.

Rođendan se podrazumeva kao dan za koji se pripremaju raznovrsni pokloni, ali on ne mora biti jedini povod za darivanje. Poklon kao mali znak pažnje može da se koristi i u nekin drugim prilikama kao što su postizanje uspeha na poslu ili fakultetu ili možda dan kada ste se upoznale ili sprijateljile.

Darivanje kume može da se desi i bez nekog specijalnog povoda, možda jednostavno da ju oraspoložite i pokažete njenu važnost u svom životu.

Advertisements

Ako je u pitanju kuma koju poznajete duži vremenski period, od perioda fakulteta ili škole, pronalaženje poklona možda neće biti prevelik problem. Tada verovatno već znate koja su njena interesovanja, njene hobije i druge detalje o njenom životu.

Ako provodite dosta vremena sa njom, možda već znate koju knjigu čita ili koja joj fali da upotpuni kolekciju, kakav nakit nosi ili kojom bi torbom želela da se hvali. Postoje mnogi pokloni koji mogu da obraduju vašu kumu, u zavisnosti od njenih želja i potreba.

Advertisements

Sa druge stane, kuma može biti žena od venčanog kuma, i tada darovanje može da izgleda drugačije. Nju možda ne poznajete dovoljno dobro i dovoljno dugo, pa ne znate šta bi ona želela kao poklon.

Pri darivanju žene od venčanog kuma, možda ćete želeti da kupite poklon koji bi značio da imate određen stepen poštovanja prema njoj, i da njene savete i iskustva volite da saslušate i iskoristite.

Bez obzira na to koja je kuma u pitanju, ako niste sigurni šta da joj poklonite, možete se raspitati kod drugih ljudi koji su bliski sa njima. Možda oni imaju neke ideje o savršenom poklonu koje bi želeli da podele sa vama.

Još jedan način da saznate šta vaša kuma želi, je da provedete neko vreme sa njom, u šetnji, na večeri ili bilo gde drugde. Možda se desi da u razgovoru sa vama pomene nešto što joj je trenutno važno ili interesantno, što bi moglo da se iskoristi kao ideja za njen poklon.

Postoji velik broj različitih poklona koji bi se mogli svideti vašoj kumi, bez obzira koju od njih planirate da darujete. U ovoj listi možete pronaći neke od njih.

Advertisements

Nakit je jedan od najčešćih poklona koji se daruju ne samo kumi, nego I prijateljima, članovima porodice I rodbine, ili bilo kojoj drugoj voljenoj osobi. Kao poklon mogu da se daruju lančići, narukvice, pristenje ili minđuše.

Verovatno dovoljno dobro poznajete svoju kumu, tako da znate koji od ovih poklona bi bio odgovarajuć. Možda I više od jednog. Sledeća stvar koju bi bilo korisno znati je da li kuma više voli srebro, zlato ili neku drugu vrstu nakita. Bez obzira na koju vrstu nakita se odlučite, ovaj poklon za kumu će sigurno biti vrlo cenjen.

Sigurno ste u toku meseci I godina koliko poznajete kumu primetili kakav nakit ona voli. Da li više voli veće minđuše ili manje, prstenje sa cirkonima I dijamantima ili nešto običnije. To je veoma važan izbor, pošto od njega može da zavisi da li će nakit biti češće ili ređe nošen.

Advertisements

Parfemi su čest poklon koji se daruje osobama i muškog i ženskog pola, i retko kada neko odbije još jedan parfem koji može da doda svojoj kolekciji. Pri odabiru parfema ponekad nije bitno da li je Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Versace ili neki manje poznat miris.

Bitno je znati kakvu vrstu mirisa vaša kuma voli. Da li su to prirodni mirisi cveća i drugih biljaka ili su joj draži takoreći, slatkasti mirisi koji često znaju da budu intenzivniji i ušečatljiviji.

Advertisements

Šminka može biti odličan izbor za poklon za kumu, kao i pri biranju poklona za rođendan ili bilo koju priliku. Pod šminkom se misli na mnoge stvari, pa može biti teško odlučiti se za jedan predmet, pa kao poklon možete dati komplet određene šminke koju vaša kuma koristi.

Kreon, maskara, senke za oči, karmin ili sjaj za usne, prajmer, puder i bronzer su samo neki od proizvoda kojima bi se vaša kuma oduševila. Može biti teško izabrati marku šminke i odabrati kvalitet ali i odgovarajuću cenu. Pri odabiru nekih proizvoda može biti teško odabrati pravu nijansu, pa ako niste sigurni, poklon nabavite u radnjama koje omogućavaju povratak ili zamenu proizvoda.

Za torbu neki kažu da je ženin najbolji prijatelj, pošto se u njoj nalaze svi predmeti koji bi mogli zatrebati I u najneverovatnijim situacijama. Baš iz tog razloga, ako ste se odlučili za ovakav poklon, morate biti pažljivi pri odabiru.

Advertisements

Postoje mnogi proizvođači ručnih torbi koji bi mogli biti interesantni i pružiti odgovarajuće rešenje za odabir poklona.

Mogu se pronaći torbe crne, bele, crvene, žute boje, boje kafe ili bilo koje druge boje, tako da koja god da je omiljena boja vaše kume, pronaćićete ono što vam treba. Samo obratite pažnju da ima dovoljno mesta da sačuva sve što je neophodno da u njoj bude.

Advertisements

Sat svi volimo da nosimo, pa ni kuma neće biti razočarana nečim što je praktično, a uz to I ukrašava njen ručni zglob.

Da li ćete izabrati Smart Watch ili neki od starijih verzija sateva je na vama i na ukusu vase kume. Takođe je korisno znati kuminu omiljenu boju kako biste kupili sat koji će ona nositi svakodnevno.

Knjige mogu biti vrlo dobar poklon za kumu koji se može darivati u bilo kom trenutku. Bilo da je vaša kuma osoba koja je kolekcionar knjiga ili voli da ih čita, knjigu će smatrati veoma dobrim i promišljenim poklonom.

Advertisements

Neke kume vole romantične knjige koje ih opuštaju i čine srećnima, druge vole misterije i krimi romane koji ih teraju na razmišljanje, a neke vole istoriju, biografije, poeziju ili neki drugi od mnogih žanrova. Knjige je savršen poklon, samo je važno otkriti šta kuma voli da čita.

Ako vaša kuma voli zalaske sunca, prirodu ili nešto drugo, foto kamera može biti pobednički izbor za poklon pri ovoj prilici. Odgovarajućom kamerom vaša kuma može da upamti mnoge prizore i dešavanja koja će vam zauvek ostajati u srcu i u sećanjima.

Advertisements

Uz svakodnevne obaveze vezane za posao ili privatni život, kuma može imati problema sa pamćenjem svih obaveza koje ima. Vi joj u pamćenju dešavanja, obaveza i drugih važnih događaja u njenom životu možete pomoći poklanjanjem planera. Planer u sebi sadrži prostor predodređen za svaki dan u mesecu ili godini, u koji ona može da zapiše sve što joj je važno.

Svaku kuću ili stan krase biljke, i veoma se male šanse da će se vaša kuma buniti ako joj kao znak pažnje poklonite biljku. To može biti cvet, puzavac, sukulent ili bilo koja druga vrsta biljke. Na koju god da se odlučite, budite sigurni da će oni biti odlična dekoracija i nešto što će vašu kumu uvek podsećati na vas.

Ako voli kuhinju, dobar poklon za kumu može biti set čaša za vino ili šampanjac. One su nekada bile najčešći pokloni, ali danas nisu veoma uobičajeni, pa darovanje seta čaša može biti zaista unikatan poklon. Da li će ga ona koristiti kada joj dođu gosti ili će joj krasiti jednu od polica je na njoj, ali ovaj poklon se ceni decenijama, pa čak i ako ga danas izaberete, nećete pogrešiti.

Advertisements

Šolja iako zvuči veoma obično, može biti veoma zanimljiv poklon. Danas postoje mnoga mesta na kojima možete na šolju ispisati poruku ili staviti sliku koja će se svideti vašoj kumi.

Ram sa slikama je poklon koji se uvek ceni i poštuje, zato što se na taj način čuvaju sećanja na određena dešavanja i ljude koji su nam dragi i važni. Ako odaberete ram sa slikama kao poklon koji ćete darovati vašoj kumi, nećete pogrešiti pošto će vas se sećati svaki put kada ga pogleda, i nikada joj nećete nedostajati.

Advertisements

Ako nemate često vremena da provedete sa svojom kumom, umesto darivanja poklona, možete sa njom otići na ručak ili večeru. To će ju sigurno obradovati, zato što je uvek lepše ispričati se licem u lice nego preko poruka ili poziva. Koje god mesto da odaberete, njoj će se svideti vreme koje ste odvojili za nju.

Ako je vaša kuma neko ko voli da posećuje razna mesta, kao znak pažnje možete otići s njom na putovanje. To ne mora biti neko egzotično i skupo mesto. Na internetu možete pronaći informacije o mestima koja vam se nalaze u blizini koja pružaju smeštaj i određene aktivnosti koje možete da obite zajedno. Bilo da je u pitanju grad ili poseta nacionalnom parku, vreme provedeno zajedno će dugo ostati u sećanjima.

Ako želite da se izdvojite i da pripremite unikatan poklon za kumu, uvek se možete osloniti na svoje ideje i napraviti nešto. To može biti jednostavna čestitka, crtež, slika, ukras za kuću ili bilo šta što pokazuje da ste izdvojili svoje vreme kako biste njoj pokazali koliko vam znači i koliko ju cenite.

Advertisements

Darivanje često ume da bude stresno, bez obzira da li se sa planiranjem poklona počinje mesecima unapred ili dan ranije.

Bez obzira na to koji ste poklon odabrali, verujte da ne možete mnogo da pogrešite pri darivanju vaše kume, zato što ju dovoljno dobro poznajete, a ako ju ne poznajete dovoljno dobro, davanje poklona je odličan način da se sazna šta neko voli ili ne voli za sledeće situacije darivanja poklonima.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top