Kreativne i zanimljive ideje kao poklon za uspomenu

Kroz život nam se događaju mnoge stvari koje imamo potrebu da zabeležimo, kako bismo ih spasili od zaborava. Uspomene su važan deo života svakog pojedinca, i svako nalazi različite načine da sačuva svoje uspomene.

Advertisements

Uspomene mogu da potiču iz ranog detinjstva kada se mi toga ni ne sećamo, pa za određene događaje saznajemo kroz priče roditelja, prijatelja i poznanika, ili kroz fotografije koje su uslikane i sačuvane u foto-albumima.

Nekih događaja se sećamo iz detinjstva pa se smejemo našim pošalicama i dogodovštinama.

Neke uspomene bude loša sećanja ali ona su idalje važna zato što su možda uticala na neke izbore u našem životu pa da nije bilo njih, ne bismo bili tu gde smo sada.

Advertisements

Svaki dan postoji nova prilika da se nešto promeni, i da se stvore neka nova sećanja i nove uspomene.

Često se dešava da odemo negde, sretnemo nekoga ili nam se nešto desi, pa poželimo da imamo način da zabeležimo to i da možemo da se sećamo i za nekoliko godina.

U takvim dešavanjima veoma često učestvuju i drugi ljudi, kao što su porodica i prijatelji, pa je lepo da i njima poklonimo neku uspomenu koju će pamtiti.

Advertisements

Pokloni za uspomenu mogu da se daruju za rođendane, Novu godinu, slavu, svadbu ili neku drugu priliku u kojoj se daruju pokloni.

Za ovakve poklone je potrebno promisliti kako bismo pronašli odgovarajuć poklon, ali je sigurno da će on biti poklonjen sa ljubavlju i pažnjom.

Uramljena fotografija sećanja vas i osobe kojoj darujete ovaj prelepi poklon može biti veoma sentimentalan i dragocen poklon.

Na uramljenoj fotografiji može da se nađe mnogo toga- od rođendana i drugih proslava, do običnih trenutaka kada sedite i pričate o svom danu i zanimljivostima koje su vam se desile.

Možda ste uslikali selfi ili vas je neko slikao u toku razogovora ili dok ste pravili neko jelo, pa to možete da iskoristite kao ideju za poklon koji ćete da uramite i poklonite vašoj dragoj osobi za uspomenu.

Advertisements

Slika sa mesta upoznavanja ili nekog drugog važnog događaja će omogućiti da i vi i vaša voljena osoba zapamtite neki važan datum ili mesto gde se nešto desilo u toku vašeg poznanstva.

To može biti kafić u kom ste se upoznali ili mesto na koje ste otišli na prvi sastanak, ili mesto na koje ste zajedno otišli prvi put i slično.

Ovu sliku možete i da ukrasite posvetom i datumom koji je obeležen fotografijom ili dan kada ćete toj osobi darovati ovaj poklon.

Ovo je veoma promišljen i sentimentalan poklon koji će se sigurno svideti osobi kojoj ga poklanjate i koji će stvoriti pozitivna osećanja i lepa sećanja, kao i osećaj zahvalnosti i ljubavi.

Portret porodice može da bude odličan poklon za vaše roditelje, baku ili deku, decu ili braću ili sestre.

Advertisements

U porodičnom portretu mogu da učestvuju svi članovi porodice kako bi slika bila bogatija, a kako biste sve to učinili zanimljivijim, možete da se dogovorite pa da se svi obučete u istu odeću, istu boju odeće ili da napravite zanimljive izraze lica koji će vas nasmejati, a jednog dana kada u tu fotografiju pogledate, setićete se svega što se dešavalo dok ste se slikali.

Ovo je poklon koji će trajati dugo vremena i može da se okači na zid ili stavi na policu gde će svi moći da ju vide, a osoba kojoj ste ju darovali će moći da se hvali svojom porodicom.

Uramljena fotografija ljubimca je odličan poklon za svakog ko voli svoje ljubimce.

Na toj fotografiji može da se nađe samo ljubimac ili više njih, u zavisnosti od toga koliko ih osoba kojoj dajete ovaj poklon ima, a možete pronći i fotografiju na kojoj je osoba kojoj pripremate poklon sa svojim ljubimcem, što će ih učiniti veoma srećnim i zadovoljnim.

Takođe možete na određenim mestima da pronađete fotografiju od koje možete da napravite puzle, pa da taj poklon bude još uzbudljiviji, zato što će vaša draga osoba morati da složi delove slike kako bi videli koju fotografiju ste im poklonili.

Advertisements

Foto-album predstavlja veoma sentimentalan poklon u koji možete da stavite mnogo fotografija koje u sebi sadrže uspomene koje će se čuvati i pamtiti godinama, pa čak i generacijama, ako se pravilno sačuvaju.

U foto album mogu da se stave fotografije vaše voljene osobe, vas, vaše porodice i prijatelja.

Album možete ukrasiti nekim motivacionim citatom ili nečim što je rekla vaša voljena osoba kojoj darujete ovaj poklon, kako bi se nasmejali i prisetili lepih trenutaka provedenih sa porodicom.

Foto-album ne mora biti u potpunosti završen, već možete ostaviti jedan prazan deo kako bi osoba kojoj ga poklanjate bila motivisana da nastavi tradiciju i zabeleži još uspomena.

Personalizovana ogrlica na kojoj se nalazi prvo slovo ili celo ime osobe kojoj poklanjate ovaj poklon može biti veoma lep poklon koji se ceni i u sebi će čuvati uspomene na vas koji ste ovaj poklon darovali.

Advertisements

Osim imena ili prvog slova imena, na ogrlici može da se nađe dragi kamen, srce ili neki drugi simbol koji će vašu voljenu osobu podsećati na vas i pružiti mnoge uspomene na vas I na momenat kada ste ovaj poklon darovali.

Ručno napravljen nakit je poklon koji se obično vezuje za decu, kada oni prave ukrase i nakit za članove svoje porodice, ali ako ste dovoljno spretni i imate želju da sat ili dva svog vremena utrošite na pravljenje ovog poklona, osoba kojoj ga poklanjate sigurno će biti oduševljena što ste se potrudili da osmislite i napravite unikatan poklon koji će biti cenjen i voljen dug vremenski period, i pružiće lepe uspomene i vama koji ste taj poklon pravili, i osobi kojoj ste ga darovali.

Ručno napravljena čestitka je još jedan unikatan poklon koji može da se napravi za veoma kratko vreme a predstavljaće poklon koji će biti pun uspomena i čuvaće se na posebnom mestu kako bi se sačuvala sećanja na dan kada ste vašoj dragoj osobi darovali ovo.

Čestitka može da se napravi od malo kartona, bojica i bilo kojeg drugog materijala koji imate pri ruci. Možete nešto da nacrtate, naslikate ili nalepite, a na unutrašnju stranu možete da napišete posvetu ili citat koji će dirnuti vašu voljenu osobu.

Ako ne možete da osmislite svoju poruku, na internetu možete pronaći mnogo kreativnih poruka I citata koji imaju šaljivu ili dirljivu poruku.

Advertisements

Poruke u boci su lep i kreativan poklon koji će se svideti onome kome ga poklanjate. Ovaj poklon može da se pronađe u određenim prodavnicama a možete i sami da ga napravite uz pomoć jedne flaše, malo ukrasnog papira, kanapa i kreativnosti.

Napišite kratke poruke i citate koje smatrate zanimljivim i dirljivim, pa ih uvijte i stavite u flašu koju ćete pokloniti vašem prijatelju ili članu porodice. Na ovaj način stvarate mnogo lepih sećanja i uspomena koje će krasiti život vaših voljenih osoba.

Knjiga kuvar može da sadrži razne recepte koji vas podsećaju na osobu kojoj darujete ovaj poklon, a takođe može da motiviše tu osobu da počne da piše svoj kuvar kako bi kao i naše bake i mame imali knjigu recepata koje mogu da podele sa svojom porodicom.

Ovaj poklon je pun sentimentalnih vrednosti zato što svaki recept zapisan u tu knjigu sa sobom nosi određene uspomene koje su se desile kada je određena hrana napravljena.

Sveća sa određenim mirisom može da bude dobar i sentimentalan poklon koji je povezan sa određenim događajem ili dešavanjem. Mirisi nas često podsećaju na nešto u prošlosti, i tačno možemo da se prisetimo izgleda, ukusa ili mirisa onoga na šta nas taj miris podseća.

Advertisements

Postoje mnoge mirišljave sveće u različitim bojama i oblicima koje možete da poklonite vašoj dragoj osobi i oni će biti oduševljeni zato što će ih to vratiti u određeno vreme i stvoriti nove uspomene ili će se prisećati starih.

Jastuk u obliku srca je čest poklon koji može da bude poklonjen bilo kojoj osobi do koje vam je stalo, a oni će se zasigurno oduševiti i pronaći mesto na kojem da drže vaš poklon.

To srce ne mora da bude veliko, dovoljno je da bude vličine priveska za ključeve koji će moći da se nosi gde god vaša voljena osoba to bude želela.

Uspomene su veoma važan deo svakog od nas i postoje mnogi načini da ih se setimo.

Darivanje poklona koji u sebi nose uspomene i sećanja na određene događaje, datume ili čak i ljude, se veoma cene i poštuju, i kada se potrudite da nekome darujete ovakav poklon, oni će vam biti zahvalni što ste im pružili nešto lepo.

Advertisements
Advertisements
Advertisements
Advertisements
Back to top